.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 21 октомври 2013 г.

РУЛО С ШИПКОВ МАРМАЛАД


Днес ви предлагам един прекрасен сладкиш,много вкусен и лесен за приготвяне.Това е един от първите сладкиши,които приготвих в началото на семейният ми живот и покрай хилядите известни и неизвестни,сложни и лесни за направа десерти и сладкиши,които приготвям всекидневно,някак си бях го позабравила.Поводът който ме подсети за него е една разходка в покрайнините на област в която живея и отрупаните с плодове шипкови храстчета.


Няма как да не се изкуша да си направя домашно приготвен шипков мармалад,който за голямо мое съжаление не мога да намеря по магазините.И макар че е доста трудоемко, направата на шипков мармалад аз си направих няколко бурканчета.За приготвянето на шипковият мармалад се доверих на Пенка Чолчева.




ПРОДУКТИ
За платката
3яйца
180гр.захар
7с.л.олио
160гр.брашно
1ч.л.бакпулвер
1ванилия
250гр.шипков мармалад

В купа разбийте белтъците с половината от захарта.

В друга купа разбийте с миксер жълтъците с останалата част от захарта.Прибавете на струйка 7с.л.олио,като продължавате да разбивате.
Пресейте брашното и го размесете с бакпулвера.
Прибавете на 2,3 пъти брашното към кексовата смес,като го редувате с разбитите на сняг белтъци.При смесването на брашното и белтъците разбърквайте с дървена лъжица.Започвате с брашно и завършвате с белтъци.
Пресипете тестото в тава с постлана хартия за печене.Разстелете равномерно сместа.


Изпечете платката в нагряна фурна на 180градуса за около 12минути.
Извадете платката от фурната и я прехвърлете заедно с хартията за печене върху чиста навлажнена кърпа.

Намажете платката с шипков мармалад и завийте на руло.





Bardenas reales
Bardenas reales
Прехвърлете рулото в подходяща чиния и поръсете обилно с пудра захар.
Сервирайте рулото охладено на стаена температура,нарязано на парчета.
Да ви сладичко!

11 коментара:

  1. Танче, много вкусно! Ама направо...
    И като се замисля какво ли би било с истински шипков мармалад, който всъщност никога не съм опитвала... :)
    Поздравявам те за усърдието и ти желая хубав ден! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери мармалада е супер.Истински е,а как го направих не питай голям зор.Добре,че беше сина ми да помогне,че много трудно се прави и ми идваше да зарежа и шипки и цедки :)Страхотен се получи мармалада ама...дали ще се хвана друг път да го приготвям...едва ли :)Хубав ден ти желая, Гери!

      Изтриване
  2. Много обичам точно такова рулце с шипков (домашен) мармалад! Участвала съм в направата на мармалада и си е наистина много пипкаво, но пък после вкусът е вълшебен! :)
    Поздрави, Танче и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Танче, това определено е геройство - да направиш шипков мармалад! И явно майсторски си се справила! А за рулото - класически сладкиш от спомените, винаги е страхотно вкусен и незабравим!
    Поздравления за и за красивите снимки :)
    Спорна и доволна седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
  4. Танче, рулото с това домашно шипково мармаладче е блажено ...
    Някога и аз съм правила шипков мармалад и зная колко е трудоемко да се сдобиеш с няколко бурканчета от този елексир, за което те поздравявам!

    ОтговорИзтриване
  5. zdravei tania, obojavam bloga ti. Vijdam che i ti ne namirash shipkov marmalad no mislq che sled kato vidah che si se soravila s ispanskite shipki shte trqbva i az da probvam. Izglejda bojestveno.
    Http://bilyrecetas.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за комплиментите,Биляна.Така си шипков мармалад няма.Българският магазин ми е много далече и за съжаление почти никога няма шипков мармалад.Направих за проба от испанските шипки :) :) :) но ми се видя много трудна направата и хич и не помислям да опитам пак...е поне за сега де.Видях че имаш блог и с удоволствие ще доида на гости и при теб.Хубав ден ти желая!

      Изтриване
  6. Благодаря Дани,Светле,Анатолий,Албенка, за комплиментите и хубавите думи!

    ОтговорИзтриване
  7. За моя огромна радост, успях да си намеря истински шипков мармалад в България! (И докато търсех какво да го правя, попаднах в този блог.) Продава се с марката Хармоника, много хора ги познават от бозата им по магазините. А в този онлайн магазин доставят и до Европа: http://www.zoya.bg/%D0%A8%D0%B8%D0%BF%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B4-300-%D0%B3.4142. Но май най-добре си е като го намажеш върху маслена бисквитка - просто и неповторимо :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ани.С удоволствие ще разгледам каталога с продуктите на магазина а и още повече щом имат и доставки до Европа.Много обичам шипков мармалад и наистина е най-вкусен,като си го намажеш на маслена бисквитка.Весели празници ти желая Ани!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...