.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

сряда, 23 октомври 2013 г.

Ябълкова тарта с конфитюр от дюли

Продукти
За тестото
2ч.ч.брашно
125гр.меко масло
1ч.ч.захар
2жълтъка
1ч.л.бакпулвер
1с.л.бренди/или друг алкохол/

За пълнежа

60гр.масло
1яйце
60гр.захар
2с.л.с калпаче Дулсе де лече
100гр.брашно
340гр.ябълки
2с.л.захар
шипка канела

Пресейте брашното и го размесете с бакпулвера.
Направете кладенче и в него сипете захарта,жълтъците,мекото масло нарязано на кубчета и алкохола.




Замесете меко и гладко тесто да не лепне по ръцете.
Ако е нужно добавете още малко брашно.Отделете 1/3от тестото за настъргване и го приберете във фризер.
Измийте и обелете ябълките.Нарежете ги на резенчета с дебелина около0,3см,поръсете ябълките с 2,3с.л.захар захар и щипка канела.
Разточете тестото върху набрашнен плот или с ръце го разстелете в обла форма за сладкиши.Оформете борд по стените на формата.
Намажете дъното на платката с конфитюр от дюли.Поръсете с 2с.л.галета.
В купа разбийте 60гр.меко масло със 60гр.захар.Прибавете яйцето,като продължавате да разбивате.
Към сместа прибавете и 2с.л.с калпаче Дулсе де лече.
Прибавете и 100гр.брашно.
Разпределете сместа върху платката,разстелете колкото е възможно.

Подредете ябълките върху тестото.
Заделеното тесто настържете върху тартата.Изпечете тартата в нагряна фурна на 200градуса за около 40минути.
Оставете тартата да се охлади и я поръсете обилно с пидра захар.
Да ви е сладичко!
Как да си приготвите домашен конфитюр от дюли,ще намерите тук.

6 коментара:

  1. Винаги вкусно е при теб, Танче, и как ухае отново... Чудесни есенни предложения!
    Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Танче, много пухкав и сочен е този сладкиш! И колко добра есенна комбинация на аромати! Поздравления!
    Ще си го запиша :)
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотен сладкиш, любим ми е!
    С аромат на дюли сигурно е неустоим!
    Приятна вечер,Танче!

    ОтговорИзтриване
  4. Сякаш усещам аромата и нежния му вкус, Танче,
    страхотно изглежда - рецептата и снимките са чудесни.
    Сърдечни поздрави, хубава и вдъхновена есен, Диана

    ОтговорИзтриване
  5. Танче, та това е прекрасен есенен десерт! Тези прекрасни аромати, съчетани в един сладкиш. Топъл есенен ден от мен!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...