ПРОДУКТИ
За тестото
125гр.меко масло
100гр.кафява захар
2с.л.мед
100мл.прясно мляко
1яйце
1ванилия
1ч.л.бакпулвер
400/420гр.брашно
За плънката
2ябълки
2с.л.захар
100мл.мармалад от дюли
канела
80/100гр.орехи
2с.л.захар
10бр.сушени сини сливи
пудра захар
В купа пресейте брашното и го размесете с бакпулвера.
Направете кладенче и в него сипете меко масло,захарта,ванилия,две супени лъжици мед,100 мл.прясно мляко,едно яйце.
Замесете меко и гладко тесто.Завийте тестото във стреч фолио и го приберете за кратко в хладилник.
Пригответе плънката,както измиете,обелите и нарежете ябълките на тънки филийки.Поръсете ябълките с канела и две супени лъжици захар.Извадете костилките на сливите и ги нарежете на половинки.
Разточете тестото на правоъгълна тънка кора.За ваше улеснение най-добре разточете кората върху хартия за печене.
Намажете кората със мармалад от дюли.
Поръсете с едро смлени орехи и разпределете половината от ябълките по средата на кората.
Отново поръсете с орехи и разпределете останалата част от ябълките.
Разпределете и нарязаните сушени сливи.
Поръсете с две супени лъжици захар и по желание с допълнително канела.
Внимателно запечатайте, оформете като руло и набучете с вилица сладкиша.
Запечатайте и краищата,като прищипете тестото.С ръце оформете рулото.Заедно с хартията преместете рулото в правоъгълна тава.
Изпечете в нагряна фурна на 200гр.за около 45/50минути.
Оставете сладкиша да се охлади и го поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
За тестото
125гр.меко масло
100гр.кафява захар
2с.л.мед
100мл.прясно мляко
1яйце
1ванилия
1ч.л.бакпулвер
400/420гр.брашно
За плънката
2ябълки
2с.л.захар
100мл.мармалад от дюли
канела
80/100гр.орехи
2с.л.захар
10бр.сушени сини сливи
пудра захар
В купа пресейте брашното и го размесете с бакпулвера.
Направете кладенче и в него сипете меко масло,захарта,ванилия,две супени лъжици мед,100 мл.прясно мляко,едно яйце.
Замесете меко и гладко тесто.Завийте тестото във стреч фолио и го приберете за кратко в хладилник.
Пригответе плънката,както измиете,обелите и нарежете ябълките на тънки филийки.Поръсете ябълките с канела и две супени лъжици захар.Извадете костилките на сливите и ги нарежете на половинки.
Разточете тестото на правоъгълна тънка кора.За ваше улеснение най-добре разточете кората върху хартия за печене.
Намажете кората със мармалад от дюли.
Поръсете с едро смлени орехи и разпределете половината от ябълките по средата на кората.
Отново поръсете с орехи и разпределете останалата част от ябълките.
Разпределете и нарязаните сушени сливи.
Поръсете с две супени лъжици захар и по желание с допълнително канела.
Внимателно запечатайте, оформете като руло и набучете с вилица сладкиша.
Запечатайте и краищата,като прищипете тестото.С ръце оформете рулото.Заедно с хартията преместете рулото в правоъгълна тава.
Изпечете в нагряна фурна на 200гр.за около 45/50минути.
Оставете сладкиша да се охлади и го поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!