ПРОДУКТИ
500гр.свинско месо
50мл.олио
500гр.картофи
1тиквичка/около300гр./
3моркова
1глава лук
2,3скилиидки чесън
250мл.бяло вино
дафинов лист
смлян черен пипер
чубрица,магданоз,
сол
Нарежете месото на кубчета/като за шишчета/ и го задушете в тенджерка с 2,3с.л.олио.
Извадете месото в чинийка и задушете нарязаният на ситно лук,морковите нарязани на колелца и тиквичката нарязана на по едри кубчета.
Прехвърлете месото и зеленчуците в глинена тава,огнеупорен съд с капак или гювечета.
Нарежете картофите на филийки и ги прибавете към месото.
Нарежете на ситно 2,3ск.чесън и ги прибавете към продуктите в тавичката.
Посолете със сол,черен пипер.Прибавете към ястието дафинов лист,чубрица и по желание магданоз.
Разбъркайте всички продукти и полейте ястието с чаша бяло вино.
Захлюпете съда с капак или с алуминиево фолио и печете във фурна на 220градуса за около час.
По желание може да запечете ястието,като десет минути преди времето за приготвяне отстранете капака на съда.
Сервирайте ястието топло със зелена залата.
500гр.свинско месо
50мл.олио
500гр.картофи
1тиквичка/около300гр./
3моркова
1глава лук
2,3скилиидки чесън
250мл.бяло вино
дафинов лист
смлян черен пипер
чубрица,магданоз,
сол
Нарежете месото на кубчета/като за шишчета/ и го задушете в тенджерка с 2,3с.л.олио.
Извадете месото в чинийка и задушете нарязаният на ситно лук,морковите нарязани на колелца и тиквичката нарязана на по едри кубчета.
Прехвърлете месото и зеленчуците в глинена тава,огнеупорен съд с капак или гювечета.
Нарежете картофите на филийки и ги прибавете към месото.
Нарежете на ситно 2,3ск.чесън и ги прибавете към продуктите в тавичката.
Посолете със сол,черен пипер.Прибавете към ястието дафинов лист,чубрица и по желание магданоз.
Разбъркайте всички продукти и полейте ястието с чаша бяло вино.
Захлюпете съда с капак или с алуминиево фолио и печете във фурна на 220градуса за около час.
По желание може да запечете ястието,като десет минути преди времето за приготвяне отстранете капака на съда.
Сервирайте ястието топло със зелена залата.