.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 14 юни 2012 г.

ЗАДУШЕНА ПАНГА СЪС САЛАТА ОТ КАРТОФИ,ДОМАТИ,ЯЙЦА И МАРИНОВАН ПИПЕР

ПРОДУКТИ
1кг.филе от панга
1с.л.вегета
2скилидки чесън
смлян черен пипер
1/2глава лук
5,6мариновани пиперки
3резенчета лимон
1/2с.л.зехтин

Измийте и почистете рибните филета.Поръсете всяко филе с вегета.Поставете по половин маринована пиперка в края на всяко филе , откъм тънкият ми край.Навийте на руло,като дебелият край на филето трябва да остане отдолу на рулцето.Забучете всяко ролце по средата с клечка за зъби.Ако е по голямо го забучете с две клечки в двата края.Поръсете рибните рулца с прясно смлян черен пипер.Поставете лист алуминиево фолио върху подходяща тавичка.Подредете рибните рулца в фолиото.Нарежете половин глава лук на едро и го сложете при рибата.Сложете и 1,2скилидли чесън,2,3резенчета лимон.Полейте рибата с 1/2с.л.зехтин.Завийте рибата с фолиото и я изпечете в нагряна фурна на 210градуса за около 30минути.Извадете я от фурната.Отворете фолиото и оставете рибата леко да се охлади.Прехвърлете внимателно рулцата в подходяща чиния.Може да полеете рибата с някакъв сос примерно доматен или тартар.Пригответе салата като гарнитура към рибата зелена салата или картофена.
Ето едно предложение за картофена салата.
ПРОДУКТИ за 4порции
За салатата
1кг.картофи
4домата
1глава лук
4сварени яйца
4мариновани пиперки
оцет
зехтин или олио
смлян бял пипер
сол

Обелете и почистете картофите.Сварете ги цели в подсолена вода.Оставете ги да се охладят и ги нарежете на шайби.Подредете шайбите в подходящи чини.Нарежете лука на тънки резенчета и го поставете върху картофите.Нарежете доматите на кубчета и ги подредете по средата.Върху доматите подредете нарязани сварени яйца.Нарежете маринованите пиперки на малки кубчета и ги поставете върху яйца.



Направете дресинг от 2ч.л.оцет,2с.л.зехтин или олио,сол,млян бял пипер и много ситно нарязана капия.
Охладете салатите и при поднасяне ги полейте с дресинга.


сряда, 13 юни 2012 г.

ШАХМАТЕН СЛАДКИШ

Имах останали белтъци и се чудех как да ги оползотворя.Реших да направя някакъв кекс само с белтъци и може би с някаква глазура или заливка.И така си изпекох ангелски кекс.Но тъй като моите сладурчета обичат да си похапват сиропирани сладкиши или сладкиши с крем ,и за  да не се получи прекалено сух Шахматният сладкиш му добавих крем.  Шахматен сладкиш с бели и кафеви блатове слепени с крем от пухкаво прясно масло,сметана,лешници,кондензирано мляко и сладко от смокини.Нежно поръсен с сладко какао и гарниран с пресни плодове.
ПРОДУКТИ
За бял блат
6белтъка
3с.л.захар на кристали
100гр.меко масло
150гр.пудра захар
230гр.брашно
1ч.л.бакпулвер
1ванилия
щипка сол

За кафевият блат
60гр.меко масло
100гр.пудра захар
60гр.какао
щипка сол
2яйца
1ч.л.бакпулвер
200брашно
100мл.прясно мляко
1ч.л.непълна амонячна сода
1ч.л.какао



За крема
100гр.меко масло
1/2ч.ч.пудра захар
100мл.бита сметана
5с.л.подсладено кондензирано мляко
2/3смокини от сладко
1ч.л.лешникова паста
сока на 1/3портокал


В купа разбийте белтъците с щипка сол и постепенно добавяйте 3с.л.захар на кристали.
В купа разбийте маслото и пудрата захар до пухкав крем. Прибавете на порции разбитите белтъци,като ги редувате с пресятото с бакпулвера брашно до изчерпване на количествата.Разбърквайте с шпатула.
 Намажете с масло и поръсете с брашно правоъгълна кексова форма.Присипете внимателно кексовото тесто и загладете.Ако ви се струва,че тестото е в в по голямо количество от колкото е необходим не слагайте цялото количество.При мен се получи така и от останалото тесто си изпекох малки кексчета.
Изпечете в нагряна фурна на 180градуса до зачервяване.Оставете блата да се охлади.
Пригответе кафевият блат,като в купа смесите пресятото брашно,60гр.какао,щипка сол ,бакпулвера и ванилията.
В друга купа разбийте мекото масло с захарта.Прибавяйте едно по едно яйцата,като разбивате непрекъснато.В 100мл.прясно мляко разтворете 1ч.л.какао и 1ч.л.амонячна сода.
Към яйчената смес се добавя сухата смес и млякото,като се редуват.Завършва се със сухата смес.
Намаслете и набрашнете правоъгълна кексова форма.Присипете внимателно полученото кексово тесто и загладете.
Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 40минути до леко зачервяване,като го проверите по познатият начин.Клечка за зъби набучена по средата на блата трябва да излезе суха.Оставете блата да се охлади.
Пригответе крема,като разбиете меко масло с захарта.Постепенно добавяйте на порции кондензираното мляко.Добавете и сока от портокал и лешникова паста.Смесете с шпатула масленият крем със сметаната.Нарежете на малки парченца смокини и ги добавете към крема.Оставете крема да се стегне.Ако крема ви се получи по рядък добавете 1ч.л.желатин разтворен в 1с.л вода.Може да си направите двойно количество крем ако искате сладкиша да е с повече крем.
Нарежете правоъгълните блатове хоризонтално и вертикално.В правоъгълна кексова форма постелете лист алуминиево фолио.То ще ви помогне за стягането на платките с крема и ще в улесни при изваждането на сладкиша.
Вземете една бяла и една кафява лента от блатовете и ги подредете една до друга на дъното на формата.Сипете част от крема и загладете.На вторият ред сложете други две ленти блат само,че върху бялата сложете кафява отново намажете с част от крема.При мен ми останаха 2ленти от блатовете.Ако бях ги сложила сладкишът щеше да стане прекалено висок и несъразмерен.
Стегнете леко сладкиша с фолиото и го приберете в хладилник за няколко часа а най- добре за ден. Извадете го внимателно от формата,махнете фолиото,оформете сладкиша и го поръсете обилно с какао.




понеделник, 11 юни 2012 г.

ТАРТАЛЕТИ С МУС ОТ БРЕНДИ,СМЕТАНА И ПОРТОКАЛ

Малки маслени бисквитки с мус от бренди,сметана и портокал.
ПРОДУКТИ
За бисквитките
230гр.брашно
70гр.меко масло
60гр.захар
1жълтък
1яйце

1бакпувер
щипка сол

брашно за доомесване
и разточване

За мус с бренди
3жълтъка
130гр.захар
1ванилия
1с.л.портокалов сок
кората на 1/3портокал
400мл.бита сладкарска сметана
1с.л.бренди
2 и 1/2ч.л.желатин

Накиснете желатина в 2с.л.вода.Загрейте го на котлон или в микровълнова фурна без да завира.Разбийте жълтъците,захарта,ванилията и портокаловият сок на водна баня,като разбърквате непрекъснато.Махнете съда от котлона и продължете да разбърквате,докато кремът се охлади.Добавете към яйчената смес желатина,бренди и ситно настъргана портокалова кора.Прибавете на порции разбитата сметана и оставете крема да се охлади и стегне.
В купа пресейте брашното,бакпулвера и солта.Направете кладенче и в него сипете жълтъка,мекото масло и разбитото яйце с захарта.Замесете меко и гладко тесто.Направете го на топка и го завийте го в стреч фолио и го приберете в хладилник за тридесет минути.Върху набрашнен плот разточете тестото с дебелина около 1см.С формичка изрежете кръгчета и внимателно ги прехвърлете в постлана с готварска хартия за печене.Може да си изрежете и по малки кръгчета.Те ще ви послужат за декорация да си направите тарталетките,като отворени мидички.Изпечете сладките в нагряна фурна на 200градуса до леко порозовяване.
Оставете бисквитките да се охладят и върху всяка шприцовайте от муса.
По средата шприцовайте сметана и забучете по черешка или някакъв плод.
От страни сложете от по малките кръгчета и мидичките ви са готови.
Приберете ги в хладилник за да се стегнат.

Остана ми от муса и реших да го шприцовам в две чашки.Напоих леко 8 бишкоти в разредено нес кафе,1ч.л.мед,1ч.л.бренди.

Във всяка чашка поставих по четири бишкоти и шприцовах крема.По средата за декорация малко сметана и една черешка.

събота, 9 юни 2012 г.

КАЛМАРИ ПАНЕ

ПРОДУКТИ
300грама пресни калмари
/със среден размер/
1яйце
2ч.ч.брашно
олио за пържене
1лимон

Измийте и почистете калмарите.Нарежете ги на шайби.Оваляйте ги в брашно.Потопете ги в разбито яйце и отново ги оваляйте в брашно.


Загрейте обилно количество олио и изпържете калмарите до златисто,като ги разбърквате от време на време.Извадете изпържените калмари върху попивателна хартия.Прехвърлете ги в подходяща чиния.Сервирайте ги топли с нарязани резенчета лимон.

МАРИНОВАНИ САРДИНИ

ПРОДУКТИ
1/2дузина пресни сардини
1яйце
1ч.ч.царевично брашно
зехтин
За марината
зехтин
1/2глава лук
3/4скилидки чесън
1/2ч.л.червен пипер
1ч.ч.бяло вино
1с.л.оцет
щипка захар
1дафинов лист,
мащерка
смлян бял пипер
магданоз
1/2ч.ч.вода
150гр.пипала от калмари
Измийте и почистете сардините.Оваляйте ги в брашно,потопете ги в разбито яйце и отново ги оваляйте в брашно.
Изпържете сардините в сгорещен зехтин.Извадете ги върху попивателна хартия.

В голям тиган с 2,3с.л.зехтин запържете лука и цели скилидки чесън.Добавете червеният пипер запържете за секунди и полейте с бялото вино и 1с.л.оцет.След като заври  върнете сардините и добавете измитите и почистени пипала от калмари.Прибавете дафиновият лист,щипка захар,смляният бял пипер,мащерката.Долейте 1/2ч.ч.вода и оставете ястието да покъкри на слаб огън за около 15минути до сгъстяване на маринатата.Поръсете ястието с ситно нарязан магданоз и посолете.

ТОРТА С ЯГОДИ,ШОКОЛАДОВ КРЕМ И КРЕМ ФИЛАДЕЛФИЯ

ПРОДУКТИ

За ореховият блата
4яйца
щипка сол
190гр.захар
2с.л.брашно
1ч.л.сода бикарбонат
1с.л.оцет
90гр.смлени орехи
1ванилия

За блат с какао и нес кафе
3яйца
200гр.захар
1/2ч.ч.олио
4пълни супени лъжици
кисело мляко
1ч.л.сода
1 и 1/3ч.л.бакпулвер
 240гр.брашно
1ч.л.нес кафе
3с.л.какао
1ч.л.бренди
50мл.гореща вода

За крема
4яйца
200гр.захар
200гр.Филаделфия
кората на 1/2портокал
100мл.сладкарска сметана
150гр.шоколад
1ч.л.кантен/агар/или желатин
500мл.прясно мляко
2пакетчета куахада
500гр.ягоди


В купа разбийте белтъците на сняг с щипка сол.
Разбийте жълтъците с захарта до побеляване.Прибавете към разбитите жълтъци 1с.л.оцет с разтворена 1ч.л.сода бикарбонат.Прибавете част от брашното,ванилията и смлените орехи,като редувате брашно със смлени орехи до изчерпване на количеството.Започвате редуването с брашно и завършвате с брашно,като разбърквате с шпатула.Към сместа добавете на порции разбитите на сняг белтъци,като разбърквате внимателно,за да остане пухкава сместа.
Намажете с масло и набрашнете обла форма с отделящо се дъно.Поставете на дъното готварска хартия за печене,за да си улесните изваждането на блата след изпичане.
Прехвърлете сместа за блата в формата,загладете и изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 40минути или с проверка по познатия начин,с клечка за зъби.
Пригответе вторият блат,като в купа разбиете белтъците на 3 яйца с щипка сол.
В купа разбийте жълтъците с захарта и постепенно добавите олиото на тънка струйка.Прибавете и киселото мляко в което сте разтворили содата и бакпувера.Пресейте брашното и го добавете заедно с ванилия,към сместа на 2, 3 пъти.Разтворете 1ч.л.нес кафе и 3с.л.какао в 50мл.гореща вода.Добавете и 1ч.л.бренди.Сипвайте по малко от течната смес с кафе към яйчената смес,като разбърквате до хомогенна маса.С шпатула добавете на порции разбития белтък и разбърквайте внимателно за да остане пухкава сместа.

Намажете с масло и набрашнете форма с махащо дъно.На дъното на формата постелете готварска хартия за печене.Присипете внимателно сместа и загладете.Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 30/35 минути.Оставете блата да се охлади и го разрежете на две хоризонтално.
В купа разбийте белтъците с щипка лимонена киселина и щипка сол.В друга купа разбийте яйцата със захарта до побеляване.Ако ви притесняват яйцата,може да ги разбиете на водна баня,като съда в който разбивате не трябва да докосва дъното на съда с водата.
Разбийте сиренето Филаделфия и към него добавете настъргана портокалова кора.
С шпатула добавете на порции разбитите на сняг белтъци.Разделете сместа на две.
Загрейте на котлона 100мл.течна сладкарска сметана.Начупете на парченца 150гр.черен шоколад и към него прибавете горещата сметана.Разбъркайте докато шоколада се разтвори и стане гладък и лъскав.Към шоколада прибавете 1ч.л.кантен/агар/ разтворен в 20мл.вода.Добавете шоколада към едната половина на сместа с Филаделфията и яйцата.Разбъркайте добре и оставете крема да се охлади.
Пригответе вторият крем,като в касеролка кипнете 500мл.прясно мляко.След кат млякото заври прибавете 24грама cuajada/млечен сладък крем от извара/ Разбъркайте добре за да не стане на бучки.Охладете крема и го добавете на малки порции към втората половина на крема с Филаделфията.Оставете го за кратко да се стегне.
В подходяща тортена форма с махащо дъно сглобете тортата,като поставите едната част на блата с какао и нес кафе.Напоете блата с захарен сироп /1част вода+2части вода+1/2кафена лъжичка розова вода/От страни наредете една до друга ягоди.Запълнете с белият крем.Поставете ореховият блат и леко го притиснете.Сипете кафевият крем,загладете и върху него сложете оставащият блат и леко го напоете с захарен сироп.
Приберете тортата в хладилник за да се стегне за няколко часа.
Кипнете 500мл.прясно мляко и прибавете 24гр.куахада,като разбърквате енергично.Оставете леко да се охлади и с крема полейте тортата.Оставете да се охлади и стегне за няколко минути.
Кипнете на котлона ягодово сладко около 200грама.Прибавете 1ч.л.разтворен кантен или желатин към сладкото.Оставете за минутки леко да се охлади и с него полейте тортата.Поръсете със филирани бадеми и пресни плодове.Приберете тортата в хладилник да се охлади и стегне.Желателно е да се разреже на следващият ден след като е приготвена.

четвъртък, 7 юни 2012 г.

ТАРТА С ЛИМОНОВ КРЕМ,ЯБЪЛКИ,ОРЕХИ И МЕРЕНГЕ

 Представям ви един много изискан десерт с хрупкава ароматна платка,ябълки с канела и лимонови корички,с парченца орехови ядки,пухкав ароматен и нежен крем и меренге.
Невероятно съчетание на аромати и вкусове.
Продукти за основата
2ч.ч.брашно

125гр.меко масло
1/2ч.ч.захар
2жълтъка
1ч.л.бакплувер
кората на половин лимон
1ч.л.бренди

За пълнежа
2с.л.сладко от кайсии
50гр.едро смлени орехи
2ябълки
щипка канела
1с.л.захар
кората на половин лимон

За крема
2жълтъка
1ч.ч.захар
6с.л.подсладено кондензирано мляко
2 и 1/2с.л.брашно
сока на 1/4лимон
кората на половин лимон

За меренге
2белтъка на стаена температура
щипка сол
щипка лимонена киселина
1/2ч.ч.пудра захар

 Обелете ябълките и ги нарежете на филийки.Подредете си в чиния ябълките и ги поръсете със захар,канела и настъргана лимонова кора.
В купа пресейте брашното заедно с бакпулвера.Направете кладенче и в него сипете маслото,захарта,жълтъците и алкохола и кората на половин лимон.Омесете продуктите до меко и гладко тесто.Завийте ги във стреч фолио и го приберете в хладилник за около 5 минути.

Разточете тестото на кръг и много леко го прехвърлете във форма за пай или в кексова форма с махащо дъно с диаметър 20см. Ако искате може да си я направите във форма с по голям диаметър но си направете двойно количество крем.Притеснете леко с пръсти и оформете кората  борд за да не се разтече плънката.Надупчете кората леко с вилица и я намажете с сладко от кайсии.Подредете ябълките и поръсете с едро смлени орехи.
Разбийте жълтъците с захарта.Прибавете кондензираното мляко на части,брашното,лимоновият сок и настърганата лимонова кора.Преситете крема върху тартата.
Изпечете тартата в нагряна фурна на 190градуса за около 40минути.Извадете я и я оставете за около 5 минути да се охлади.
Разбийте белтъците в чиста купа с шипка сол.Постепенно добавяйте лимонената киселина и захарта на порции.Разбивайте до твърд сняг.Напълнете пош с меренге и шприцовайте върху тартата.Печете на 120градуса за около час/час и тридесет минути.
Оставете тартата да се охлади на стаена температура.Намажете я отстрани с разбитият белтък и я поръсете с ситно смлени орехи.Украсете я с нарязани кайсии.Приберете я в хладилник за няколко часа.

сряда, 6 юни 2012 г.

МЪФИНИ С КОНДЕНЗИРАНО МЛЯКО И ШОКОЛАД

ПРОДУКТИ за 6броя
100гр.брашно
2яйца на стаена температура
3с.л.захар
3с.л.олио
3с.л.дулсе де лече
1бакпувер
1ванилия
кората на половин лимон
30/40гр.шоколад

Разбийте яйцата с захарта.Добавете на тънка струйка олиото,като разбърквате добавете и кондензираното мляко/дулсе де лече/Пресейте брашното и го размесете с ванилията и бакпувера.Прибавете брашнената смес ,към течната.Настържете кората на половин лимон.Разбъркайте добре до хомогенна маса.


Напълнете  хартиени формички до средата с кексовото тесто.Поставете хартиените формички в метални или силиконови форми за кексчета.Поръсете всяко кексче с настърган шоколад.
Изпечете кексчетата в нагряна фурна на 200градуса за около 12/15минути или до леко порозовяване.

СОЛЕНКИ

Много отдавна не бях приготвяла соленки.Много хрупкави,вкусни с малко продукти , много лесни за приготвяне и чудесни за "похрупкване"

Продукти
1яйце
2 и 1/2ч.ч.брашно
1ч.л.сол
1/4ч.ч.кисело мляко
1/4ч.ч.олио
3с.л.мека мас
1ч.л.сода бикарбонат
щипка сух джинджифил
брашно за доомесване и разточване

жълтък за намазване
сусам,мак,едра сол



В купа замесете меко и гладко тесто от 1яйце,олио,мас,кисело мляко с разтворена 1ч.л.сода,щипка сух джинджифил и брашно.Разточете тестото на тънка кора и си изрежете с помоща на формички кръгчета,звездички и др.Подредете ги в тава,намажете ги с разбит жълтък и ги поръсете със сусам,мак или едра сол.Може да ги напълните с плънка.
Може да си направите и солени пръчици,като изрежете ленти с широчина около сантиметър и половина.Намажете ги с разбит жълтък,оваляйте ги в сусам и ги поръсете леко с червен пипер.Усучете ги два ,три пъти и ги подредете в тава.
Изпечете соленките в нагряна фурна на 180градуса до леко зачервяване.

вторник, 5 юни 2012 г.

ШОКОЛАДОВА ТОРТА С ШОКОЛАДОВ МУС,БИШКОТИ И ЧЕРЕШИ


 Торта с нежен и пухкав шоколадов блат,с.черешов крем ,бишкоти напоени с нес кафе,мед и бренди и пухкав шоколадов мус.Нежно полята с шоколадова глазура и поръсена със смлени печени бадеми.Декорирана със сочни череши и черешово конфи.

ПРОДУКТИ
За блата
2яйца
180гр.брашно
/1ч.ч.с калпаче/
1 и 1/4ч.ч. захар
3с.л.какао с калпаче
щипка сол
1 пълна ч.л.бакпулвер
1пълна ч.л.сода бикарбонат
1ванилия
125гр.кисело мляко
1/4ч.ч.олио
1/4ч.ч.гореща вода

За шоколадовият мус
100мл.течна сладкарска сметана
200гр.черен шоколад
200гр.Филаделфия
кората на половин лимон

 За черешовият крем
500гр.почистени от костилките и
дръжките череши
1/2ч.ч.захар
4с.л.подсладено кондензирано мляко
3с.л.пудра захар
1ч.л.лешникова паста
или фъстъчено масло
3с.л.бита сметана
1/2разтворен желатин
в 2с.л.вода

8/10бишкоти
1ч.л.разтворено нес кафе
в 1/2ч.ч.вода
1ч.л.мед
1ч.л.захар
1ч.л.бренди

100гр.смлени печени лешници
или бадеми

За глазурата
100мл.сметана
100гр.черен шоколад

В купа смесете сухите съставки -пресятото брашно,какао,сода,бакплувер,сол,ванилия и захарта.
Разбийте яйцата и добавете едно по едно олио и киселото мляко. Смесете течната смес със сухата смес.Разбъркайте добре до хомогенна маса.Към сместа добавете 1/4ч.ч. гореща вода.Сместа трябва да ви е малко по-рядка от кексово тесто.Отново разбъркайте.
Намажете с масло тортена форма с махащо дъно 24/26см..Поставете на дъното готварска хартия.Изсипете внимателно сместа.
Изпечете блата в нагряна фурна за около 45минути.Проверете блата дали се е изпекъл по познатият начин с клечка за зъби.
Оставете блата да се охлади и го разделете на две половинки.

Измийте и почистете черешите.Поставете ги в тенджерка с 1/2ч.ч.захар.Кипнете черешите с захарта и ги оставете да покъкрят за няколко минути.Прибавете 1/2 пакетче разтворен желатин или 1ч.л.ратворен кантен/агар/-вид желатин,който има много по-голяма способност да желира отколкото обикновенният желатин или пектина.Оставете черешовото сладко да се охлади.Разбихте 4с.л.кондензирано мляко с пудра захар.Добавете охладеното черешово сладко.Прибавете и 3с.л.бита сметана и 1ч.л.лешникова паста.Разбъркайте добре и оставете крема да се охлади и стегне в хладилник.

Кипнете на котлона 100мл.готварска сметана.Начупете 150гр.черен шоколад.Прибавете горещата сметена към шоколада и разбърквайте докато се получи хомогенна смес.Ако е нужно загрейте за секунди в микровълнова шоколадовата смес.
Разбийте 200гр.сирене Филаделфия.Настържете лимонова кора.
Прибавете на малки порции шоколада към сиренето.Оставете шоколадовият мус да се охлади.
Върху едната част на блата сипете шоколадовият мус и загладете.
Потопете бишкоти в разтвореното нес кафе и ги подредете върху шоколадовият мус.
Поръсете със смлени лешници или бадеми.
Прибавете черешовият крем и загладете.Завършете сглобяването на тортата, като поставите втората половина на блата.Стегнете тортата със обръч и я оставете да се охлади и стегне.
След като тортата се е стегнала я полейте със шоколадова глазура направена по следният начин.
Загрейте до кипване 100мл.сладкарска сметана.В купа начупете черен шоколад.Сипете сметаната при шоколада и разбърквайте до хомогенна маса.Ако ви се струва,че глазурата не е много течна ,загрейте още малко сметана и я добавете към шоколада.Полейте тортата с шоколадовата глазура.От страни полепете смлени ядки,бисквити или гриляж.Декорирайте тортата с цели череши.Оставете тортата за няколко часа да се стегне преди да я разрежете.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...