.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

сряда, 6 юни 2012 г.

СОЛЕНКИ

Много отдавна не бях приготвяла соленки.Много хрупкави,вкусни с малко продукти , много лесни за приготвяне и чудесни за "похрупкване"

Продукти
1яйце
2 и 1/2ч.ч.брашно
1ч.л.сол
1/4ч.ч.кисело мляко
1/4ч.ч.олио
3с.л.мека мас
1ч.л.сода бикарбонат
щипка сух джинджифил
брашно за доомесване и разточване

жълтък за намазване
сусам,мак,едра сол



В купа замесете меко и гладко тесто от 1яйце,олио,мас,кисело мляко с разтворена 1ч.л.сода,щипка сух джинджифил и брашно.Разточете тестото на тънка кора и си изрежете с помоща на формички кръгчета,звездички и др.Подредете ги в тава,намажете ги с разбит жълтък и ги поръсете със сусам,мак или едра сол.Може да ги напълните с плънка.
Може да си направите и солени пръчици,като изрежете ленти с широчина около сантиметър и половина.Намажете ги с разбит жълтък,оваляйте ги в сусам и ги поръсете леко с червен пипер.Усучете ги два ,три пъти и ги подредете в тава.
Изпечете соленките в нагряна фурна на 180градуса до леко зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...