ПРОДУКТИ
За 2порции
4бр.обезкостени пилешки бутчета
щипка къри
150/200гр.пресни гъби шийтаке
2моркова
100мл.бяло вино
соев сос
царевично нишесте или брашно
за овалване
1белтък
смлян черен пипер
Нарежете обезкостените пилешки бутчете на лентички.Поръсете месото със смлян черен пипер и къри.Оваляйте месото в нишесте или брашно.Потопете в разбит белтък и отново оваляйте в нишесте/брашно/.
В подходящ съд загрейте олио и изпържете месото до леко зачервяване.
Извадете в чиния с решетъчна лъжица приготвеното пилешко месо.
В тиган с 2,3с.л.олио задушете нарязаните на тънки лентички моркови и гъбите нарязани на филийки.Прибавете месото и полейте ястието с бяло вино.
Добавете и 2,3с.л.соев сос и оставете ястието да покъкри до сгъстяване на соса,като разбърквате от време на време.
Сервирайте ястието топло със зелена салата.Да ви е сладко!!!
За 2порции
4бр.обезкостени пилешки бутчета
щипка къри
150/200гр.пресни гъби шийтаке
2моркова
100мл.бяло вино
соев сос
царевично нишесте или брашно
за овалване
1белтък
смлян черен пипер
Нарежете обезкостените пилешки бутчете на лентички.Поръсете месото със смлян черен пипер и къри.Оваляйте месото в нишесте или брашно.Потопете в разбит белтък и отново оваляйте в нишесте/брашно/.
В подходящ съд загрейте олио и изпържете месото до леко зачервяване.
Извадете в чиния с решетъчна лъжица приготвеното пилешко месо.
В тиган с 2,3с.л.олио задушете нарязаните на тънки лентички моркови и гъбите нарязани на филийки.Прибавете месото и полейте ястието с бяло вино.
Добавете и 2,3с.л.соев сос и оставете ястието да покъкри до сгъстяване на соса,като разбърквате от време на време.