Кейк с боровинки и сладко от портокали - много ароматен и вкусен с чудесно съчетание на сушени боровинки, сладко от портокали,мляко и ванилия.Нежно поръсен с пудра захар,с хрупкава коричка и мека,ароматна и сочна среда.
ПРОДУКТИ
4яйца
1и1/2ч.ч.захар
1/2ч.ч.олио
1/2ч.ч.прясно мляко
2ванилии
2ч.ч.брашно
1ч.л.сода бикарбонат
1,2с.л.сладко от поттокали
1сушени боровинки
ванилова и пудра захар за
поръсване
Разбийте яйцата със захарта.На тънка струйка прибавете олиото,като продължавате да разбърквате.
Към прясното мляко добавете една,две супени лъжици сладко от портокали и разбъркайте.
Към яйчената смес прибавете брашното,размесено със една чаена лъжичка сода бикарбонат и две ванилии,като редувате с течната смес от прясно мляко с портокали.Започнете редуването с брашно и завършете с брашно.
Намажете с масло правоъгълна форма за кекс.Поръсете я леко с ванилена захар или с брашно.
Пресипете кексовата смес във формата.
Оваляйте леко в брашно шепа боровинки и ги поръсете върху тестото.Поръсете тестото с една чаена лъжица ванилова захар.
Изпечете кейка в нагряна фурна на 180градуса за около 45/50минути.
Задължително направете проверка по познатият начин с дървена клечица,за да сте сигурни,че кейкът ви се е изпекъл.
Извадете сладкиша от фурната и го оставете да се охлади.Извадете го внимателно от формата за печене и го сервирайте в подходяща чиния.
Поръсете кейка с пудра захар,нарежете го и го поднесете със мляко,сок или хубав ароматен чай или кафе.
ПРОДУКТИ
4яйца
1и1/2ч.ч.захар
1/2ч.ч.олио
1/2ч.ч.прясно мляко
2ванилии
2ч.ч.брашно
1ч.л.сода бикарбонат
1,2с.л.сладко от поттокали
1сушени боровинки
ванилова и пудра захар за
поръсване
Разбийте яйцата със захарта.На тънка струйка прибавете олиото,като продължавате да разбърквате.
Към прясното мляко добавете една,две супени лъжици сладко от портокали и разбъркайте.
Към яйчената смес прибавете брашното,размесено със една чаена лъжичка сода бикарбонат и две ванилии,като редувате с течната смес от прясно мляко с портокали.Започнете редуването с брашно и завършете с брашно.
Намажете с масло правоъгълна форма за кекс.Поръсете я леко с ванилена захар или с брашно.
Пресипете кексовата смес във формата.
Оваляйте леко в брашно шепа боровинки и ги поръсете върху тестото.Поръсете тестото с една чаена лъжица ванилова захар.
Изпечете кейка в нагряна фурна на 180градуса за около 45/50минути.
Задължително направете проверка по познатият начин с дървена клечица,за да сте сигурни,че кейкът ви се е изпекъл.
Извадете сладкиша от фурната и го оставете да се охлади.Извадете го внимателно от формата за печене и го сервирайте в подходяща чиния.
Поръсете кейка с пудра захар,нарежете го и го поднесете със мляко,сок или хубав ароматен чай или кафе.