.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

петък, 2 март 2012 г.

ХЛЯБ РУСТИК

ХЛЯБ РУСТИК/Barra Rustica/
Испански домашен хляб
хляб Рустик
..Много вкусно и хрупкаво черно хлебче

Продукти
600гр.пълнозърнесто брашно
200мл.вода
200мл.прясно мляко
30гр.зехтин
1с.л.мед
1с.л.сол
40гр.мая
брашно за доомесване

Загрявате леко водата заедно с млякото,меда и зехтина.След като се охлади слагате маята да се разтвори.Сипете брашното в купа,направете кладенче.Прибавете солта и сместа със маята.Замесете гладко тесто да не залепва по пръстите.Ако е необходимо добавете още брашно.Оставете да почива за около 30минути,докато удвои обема си.Омесете втори път тестото и оформете франзелите.Направете прорези във формата на хикс,и поръсете с брашно или грис.Прехвърлете ги в подходяща тавичка поръсена с брашно и оставете хлебчетата да удвоят обема си за около час.Пекат се в загряна фурна на 200градуса за около 20/25минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...