ХЛЯБ РУСТИК/Barra Rustica/
Испански домашен хляб
..Много вкусно и хрупкаво черно хлебче
Продукти
600гр.пълнозърнесто брашно
200мл.вода
200мл.прясно мляко
30гр.зехтин
1с.л.мед
1с.л.сол
40гр.мая
брашно за доомесване
Загрявате леко водата заедно с млякото,меда и зехтина.След като се охлади слагате маята да се разтвори.Сипете брашното в купа,направете кладенче.Прибавете солта и сместа със маята.Замесете гладко тесто да не залепва по пръстите.Ако е необходимо добавете още брашно.Оставете да почива за около 30минути,докато удвои обема си.Омесете втори път тестото и оформете франзелите.Направете прорези във формата на хикс,и поръсете с брашно или грис.Прехвърлете ги в подходяща тавичка поръсена с брашно и оставете хлебчетата да удвоят обема си за около час.Пекат се в загряна фурна на 200градуса за около 20/25минути.
Испански домашен хляб
хляб Рустик |
Продукти
600гр.пълнозърнесто брашно
200мл.вода
200мл.прясно мляко
30гр.зехтин
1с.л.мед
1с.л.сол
40гр.мая
брашно за доомесване
Загрявате леко водата заедно с млякото,меда и зехтина.След като се охлади слагате маята да се разтвори.Сипете брашното в купа,направете кладенче.Прибавете солта и сместа със маята.Замесете гладко тесто да не залепва по пръстите.Ако е необходимо добавете още брашно.Оставете да почива за около 30минути,докато удвои обема си.Омесете втори път тестото и оформете франзелите.Направете прорези във формата на хикс,и поръсете с брашно или грис.Прехвърлете ги в подходяща тавичка поръсена с брашно и оставете хлебчетата да удвоят обема си за около час.Пекат се в загряна фурна на 200градуса за около 20/25минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар