Продукти
150гр.орехи
80гр.шоколад
2с.л.захар
2с.л.грис
настъргана портокалова кора
щипка канела
100гр.масло
ШОКОЛАДОВИ САРАЛИЙКИ |
300мл.вода
200гр.захар
1ванилия
За заливка
200гр.разтопен шоколад
В купа смесвате настърган шоколад,смлени орехи или бадеми,грис,настъргана портокалова кора,щипка канела и захар.Намазвате кора с разтопено масло и поръсвате от плънката.На около 5см.от края на широката част на кората.Поставяте дълъг шиш и навивате около иглата кората.Навитата кора поставяте в правоъгълна тава и с леко избутване вадите иглата.Получава се набръчкване на кората.Повтаря се по същия начин с останалите кори.Саралийките се поливат с 50мл.разтопено масло и внимателно се нарязват на малки хапки.Пекат се в нагрята фурна на 180градуса до зачервяване.Приготвя се захарен сиропа, и с него се заливат изстудените саралийки.Оставят се за около час/два в сиропа,но не и повече защото не трябва да са напоени прекалено шоколадът няма да полепне. Изваждат се от захарния сироп и се потапят една по една в разтопен на водна баня шоколад.Декорирайте саралийките с шоколадови пръчици и ги приберете в хладилник за да се стегнат.Да ви е сладко!
izglegda mnogo vkusno !!!!
ОтговорИзтриванеИ изглежда супер, и е вкусно. Още помня как това бяха най-предпочитаните от мен сладки като малка. Благодаря за споделената рецепта! =)
ОтговорИзтриванеТази рецепта е страхотна, правих ги през зимата, много са вкусни, задължително отива в тефтера с любими рецепти Комбинацията от шоколад, портокалова кора и канела с орехи и масло си взаимодейства в изключителна хармонична симфония. За специален повод и за гости непременно пак ще ги направя.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за позитивния коментар.Рецептата е наистина страхотна,комбинацията между хрупкави кори орехи,шоколад и портокаловите корички си е изключителна наслада.
ИзтриванеТова са най-вкусните саралийки, които някога съм опитвала! От първия път се получиха чудесни, а какъв божествен аромат се носеше наоколо...
ОтговорИзтриване