ХЛЯБ-ДОМАШЕН
Продукти
1кг.брашно
3ч.ч.хладка вода
3ч.л.сол
30гр.мая
брашно за доомесване
Разтворете маята в 1ч.ч.топла вода.В купа сипете брашното,солта,разтворената мая и още 2ч.ч.вода.Замесете меко и гладко тесто.Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втаса за около 40минути.След като тестото е удвоило обема си,го премесете и разделете на две.Премесете отново всяка част и оформете 2 хлебчета.Прехвърлете ги в правоъгълна тава с постлана готварска хартия.Оставете хляба да почине за около 15минути на топло.Изпечете на 230градуса за около 30минути или до зачервяване.След като хляба е изпекан,ако искате да е мек и пухкав го напръскаите леко с вода и го завийте с чиста кърпа.Ако искате да остане с хрупкава коричка го оставете го в тавата да изстине.
От това тесто правя и блат за пици.
Домашен хляб |
Продукти
1кг.брашно
3ч.ч.хладка вода
3ч.л.сол
30гр.мая
брашно за доомесване
Домашен хляб |
От това тесто правя и блат за пици.
Няма коментари:
Публикуване на коментар