.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 22 март 2012 г.

ХЛЯБ-ДОМАШЕН

 ХЛЯБ-ДОМАШЕН

Домашен хляб



Продукти
1кг.брашно
3ч.ч.хладка вода
3ч.л.сол
30гр.мая
брашно за доомесване

Домашен хляб
Разтворете маята в 1ч.ч.топла вода.В купа сипете брашното,солта,разтворената мая и още 2ч.ч.вода.Замесете меко и гладко тесто.Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втаса за около 40минути.След като тестото е удвоило обема си,го премесете и разделете на две.Премесете отново всяка част и оформете 2 хлебчета.Прехвърлете ги в правоъгълна тава с постлана готварска хартия.Оставете хляба да почине за около 15минути на топло.Изпечете на 230градуса за около 30минути или до зачервяване.След като хляба е изпекан,ако искате да е мек и пухкав го напръскаите леко с вода и го завийте с чиста кърпа.Ако искате да остане с хрупкава коричка го оставете го в тавата да изстине.
От това тесто правя и блат за пици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...