ФИЛЕ ОТ ПАНГА СЪС СКАРИДИ,ГРАХ И АСПАРАГУС
Днес приготвих,една испанска манджичка- много приятна,бърза и лека за вечеря или обяд.
Salsa verde-зелена салса заради зехтина и граха.А ето и необходимите продукти за приготвянет.
Продукти
4бр.филета от панга
или друг вид
10 големи скариди/кралски
,лангостини или гамби
1консерва аспержи/аспарагус/
2скилидки чесън
3с.л.брашно
1ч.ч.бяло вино
3с.л.зехтин
сол
черен пипер
1консерва грах
бульон
Почистете и обелете скаридите.Нарежете рибата на парчета около 3/4см.Нарежете чесъна на ситно и го сложете в загняна голям тиган с 3/4с.л. зехтин да се запържи за секунди.Прибавете 3с.л.брашно разбъркайте и полейте с бяло вино.След като бульона заври прибавете грах и оставете да покъкри за 2/3минути.Полейте със бульон.Прибавете рибата към ястието и оставете да покъкри за още 5минути.Добавете аспержите и почистените скариди.Посолете с сол и черен пипер.Оставете ястието да се приготвя на слаб огън да сгъстяване на соса за около 10минути.Поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте.
Днес приготвих,една испанска манджичка- много приятна,бърза и лека за вечеря или обяд.
Salsa verde-зелена салса заради зехтина и граха.А ето и необходимите продукти за приготвянет.
ФИЛЕ ОТ ПАНГА СЪС СКАРИДИ,ГРАХ И АСПАРАГУС |
4бр.филета от панга
или друг вид
10 големи скариди/кралски
,лангостини или гамби
1консерва аспержи/аспарагус/
2скилидки чесън
3с.л.брашно
1ч.ч.бяло вино
3с.л.зехтин
сол
черен пипер
1консерва грах
бульон
ФИЛЕ ОТ ПАНГА СЪС СКАРИДИ,ГРАХ И АСПАРАГУС |
Няма коментари:
Публикуване на коментар