СВИНСКО БОН ФИЛЕ С БАКЛА,КАРТОФИ И АСПЕРЖИ
Продукти
400гр.свинско бон филе
2моркова
1глава лук
1/2червена пиперка
1/2зелена пиперка
300гр.бакла
5бр бели.аспержи/аспарагос/
4картофа
1ч.ч.бяло вино
100мл.доматен сок
олио,сол,млян черен пипер
нарязан магданоз
зеленчуков бульон
Нарежете месото на малки порции.
Пригответе зеленчуците,като нарежете лука на ситно,пипера на лентички,морковите на шайби.Измийте и нарежете аспержи на едро.
В тендера със 1/2с.л.олио запечатайте месото от всички страни до леко зачервяване.Извадете го в чинийка и в същата мазнина задушете едно по едно зеленчуците,като започнете от лука след това морковите,чушките и накрая баклата.След като ястието заври,прибавете месото и доматения сок и чаша бяло вино.Долейте бульон,толкова колкото да покрие изцяло месото.Оставете ястието да покъкри под капак на слаб огън докато месото омекне.Ако има нужда долейте още бульон.След като месото е почти сварено,добавете аспержите .Завършете ястието,като добавите нарязани картофи и поръсите със прясно смлян черен пипер.След като се задушат и картофите поръсете със ситно накълцан магданоз.
Продукти
400гр.свинско бон филе
2моркова
1глава лук
1/2червена пиперка
1/2зелена пиперка
300гр.бакла
5бр бели.аспержи/аспарагос/
4картофа
1ч.ч.бяло вино
100мл.доматен сок
олио,сол,млян черен пипер
нарязан магданоз
зеленчуков бульон
Нарежете месото на малки порции.
Пригответе зеленчуците,като нарежете лука на ситно,пипера на лентички,морковите на шайби.Измийте и нарежете аспержи на едро.
В тендера със 1/2с.л.олио запечатайте месото от всички страни до леко зачервяване.Извадете го в чинийка и в същата мазнина задушете едно по едно зеленчуците,като започнете от лука след това морковите,чушките и накрая баклата.След като ястието заври,прибавете месото и доматения сок и чаша бяло вино.Долейте бульон,толкова колкото да покрие изцяло месото.Оставете ястието да покъкри под капак на слаб огън докато месото омекне.Ако има нужда долейте още бульон.След като месото е почти сварено,добавете аспержите .Завършете ястието,като добавите нарязани картофи и поръсите със прясно смлян черен пипер.След като се задушат и картофите поръсете със ситно накълцан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар