ХЛЕБЧЕТА С РИБА ТОН,КАШКАВАЛ И КРАСТАВИЧКИ
Продукти за тестото
500гр.брашно
2ч.ч.топла вода
1/2ч.ч.зехтин/олио
30гр.мая
1с.л.сол
1с.л.захар
брашно за доомесване
За плънката
1голяма консерва риба тон
1малка глава лук
1малък картоф
1кисела краставичка
100гр.кашкавал
щипка сол
черен пипер
3с.л.доматено пюре
1жълтък
семена смес
В малка купичка направете закваска като смесите 3с.л.брашно,маята,захарта и малко топла вода,колкото да се получи гъста каша.Покрийте с чиста кърпа и оставете закваската за около 10минути на топло да удвои обема си.
Пригответе плънката като пасирате рибата тон заедно с лука.Настържете на едро ренде кашкавала и картофа.Нарежете на ситно краставичката.Поръсете с черен пипер и сол.
В голяма купа пресейте брашното заедно със солта.Сипете закваската,мазнината и 2ч.ч.топла вода.Замесете меко и гладко тесто.Завийте го с кърпа и го оставете да почине за около 30минути.
Премесете тестото и го разделете на 4/5части.Всяка част разточете на правоъгълна кора.Нарежете на ленти долната широка част на кората.Намажете леко горната широка част на кората с доматено пюре.Сипете малко от плънката и я разнесете.Навийте кората на руло,като първо приберете страничните краища на кората за да не изтече плънката.Като стигнете до нарязаните лентички ги прехвърлете една по една върху рулото.
Подредете хлебчетата върху постлана с готварска хартия тавичка.Оставете хлебчетата да втаса за около 20минути.Намажете ги с разбит белтък и ги поръсете със смес от семена сусам,мак и др.
ХЛЕБЧЕТА СЪС РИБА ТОН,КАШКАВАЛ И КРАСТАВИЧКИ |
500гр.брашно
2ч.ч.топла вода
1/2ч.ч.зехтин/олио
30гр.мая
1с.л.сол
1с.л.захар
брашно за доомесване
За плънката
1голяма консерва риба тон
1малка глава лук
1малък картоф
1кисела краставичка
100гр.кашкавал
щипка сол
ХЛЕБЧЕТА СЪС РИБА ТОН,КАШКАВАЛ И КРАСТАВИЧКИ |
3с.л.доматено пюре
1жълтък
семена смес
В малка купичка направете закваска като смесите 3с.л.брашно,маята,захарта и малко топла вода,колкото да се получи гъста каша.Покрийте с чиста кърпа и оставете закваската за около 10минути на топло да удвои обема си.
Пригответе плънката като пасирате рибата тон заедно с лука.Настържете на едро ренде кашкавала и картофа.Нарежете на ситно краставичката.Поръсете с черен пипер и сол.
В голяма купа пресейте брашното заедно със солта.Сипете закваската,мазнината и 2ч.ч.топла вода.Замесете меко и гладко тесто.Завийте го с кърпа и го оставете да почине за около 30минути.
Премесете тестото и го разделете на 4/5части.Всяка част разточете на правоъгълна кора.Нарежете на ленти долната широка част на кората.Намажете леко горната широка част на кората с доматено пюре.Сипете малко от плънката и я разнесете.Навийте кората на руло,като първо приберете страничните краища на кората за да не изтече плънката.Като стигнете до нарязаните лентички ги прехвърлете една по една върху рулото.
Подредете хлебчетата върху постлана с готварска хартия тавичка.Оставете хлебчетата да втаса за около 20минути.Намажете ги с разбит белтък и ги поръсете със смес от семена сусам,мак и др.
Риба тон от къде пък я измисли.Защо не сложи шунка или нещо стандартно салам
ОтговорИзтриванеБяха страхотни.Рибата тон няма спицифичната миризма като скумрията и във съчетание с киселите краставичи,лука и доматеното пюре е страхотна.Не сложих шунка,защото е стандартно.Невена бяха много,много вкусни не се и съмнявай.
Изтриване