ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ
/Мезе за твърдо питие/
200гр.пилешки дробчете
брашно, галета
1глава лук
70гр.пресни гъби
1червена пиперка
1к.ч.бяло вино
сол
черен пипер
1с.л.доматено пюре.
резенче лимон
Дробчетата се почистват,измиват и се овалват в брашно и галета.Запържват се в маслена баня.След като се запържат се изваждат в чиния и в същата мазнина се задушават 1глава лук нарязан на ситно,гъбите нарязани на филийки,нарязаната чушка.Върнете дроба при зеленчуците и налейте бялото вино и доматеното пюре.Поръсете черен пипер и посолете.Мезето се сервира топло с шопска салата и добре охладена Бургаска мускатова ракия.
Пилешки дробчета по селски |
200гр.пилешки дробчете
брашно, галета
1глава лук
70гр.пресни гъби
1червена пиперка
1к.ч.бяло вино
сол
черен пипер
1с.л.доматено пюре.
резенче лимон
Дробчетата се почистват,измиват и се овалват в брашно и галета.Запържват се в маслена баня.След като се запържат се изваждат в чиния и в същата мазнина се задушават 1глава лук нарязан на ситно,гъбите нарязани на филийки,нарязаната чушка.Върнете дроба при зеленчуците и налейте бялото вино и доматеното пюре.Поръсете черен пипер и посолете.Мезето се сервира топло с шопска салата и добре охладена Бургаска мускатова ракия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар