ОГРЕТЕН С ПИЛЕ,ГЪБИ И КРУТОНИ
Продукти
2бр.пилешко филе
3филийки хляб
50гр.масло
150гр.пресни гъби
100гр.бекон
1малка глава лук
пресен лук
магданоз
щипка риган
2сварени яйца
сол
черен пипер
пресен чесън
за заливката
200гр.крема сирене
2яйца
100гр.кашкавал
магданоз
Нарежете хляба на кубчета и ги изпържете в масло до зачервяване.Нарежете пилешкото месо на лентички,гъбите на филийки,бекона на лентички и лука а ситно.В тиган загрейте олио и запържете пилешкото месо,лука,бекона и гъбите.Поръсете със нарязан на ситно пресен чесън и магданоз.Посолете със сол и черен пипер.Добавете крутоните,като оставите малко за декорация.
Прехвърлете ястието в тава,добавете нарязани сварени яйца.
За заливката,разбийте 2яйца със крема сирене или /сирене за мазане/и 100гр.настърган кашкавал.Полейте ястието,поръсете със магданоз и останалите крутони.Изпечете ястието в нагряна фурна на 220градуса до зачервяване.
Продукти
ОГРЕТЕН С ПИЛЕ,ГЪБИ И КРУТОНИ |
3филийки хляб
50гр.масло
150гр.пресни гъби
100гр.бекон
1малка глава лук
пресен лук
магданоз
щипка риган
2сварени яйца
сол
черен пипер
пресен чесън
за заливката
200гр.крема сирене
2яйца
100гр.кашкавал
магданоз
Нарежете хляба на кубчета и ги изпържете в масло до зачервяване.Нарежете пилешкото месо на лентички,гъбите на филийки,бекона на лентички и лука а ситно.В тиган загрейте олио и запържете пилешкото месо,лука,бекона и гъбите.Поръсете със нарязан на ситно пресен чесън и магданоз.Посолете със сол и черен пипер.Добавете крутоните,като оставите малко за декорация.
Прехвърлете ястието в тава,добавете нарязани сварени яйца.
За заливката,разбийте 2яйца със крема сирене или /сирене за мазане/и 100гр.настърган кашкавал.Полейте ястието,поръсете със магданоз и останалите крутони.Изпечете ястието в нагряна фурна на 220градуса до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар