.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 13 март 2012 г.

ОХЛЮВ С МАЛИНИ И БЯЛ ШОЛКОЛАД

ОХЛЮВ С МАЛИНИ И БЯЛ ШОКОЛАД


ОХЛЮВ С МАЛИНИ И БЯЛ ШОКОЛАД
Продукти за тестото
300гр.брашно
50гр.пудра захар
щипка сол
50мл.прясно мляко
100мл.вода
30гр.мая
1яйце

150гр.масло

конфитюр от малини
100гр.бял шоколад
яйце
захарен сироп

Замесете меко еластично тесто от брашното,маята разтворена в хладко мляко,водата,щипка сол и разбитото със захарта яйце.
Разточете тестото на правоъгълна кора.Разпределете маслото по кората,като гледате да не излиза извън нея.
Загърнете краищата на правоъгълника едно върху друго,така че да се получи квадрат.Като пощенски плик.Притиснете леко с пръсти и завийте тестото във стреч фолио.Оставете го в хладилник за около 30минути.Желателно е да престои за през ноща,но аз ви предлагам бързия вариянт.
ОХЛЮВ С МАЛИНИ И БЯЛ ШОКОЛАД
След като е престояло в хладилник,го разточете на правоъгълник,разстелете  масло по същия начин згънете тестото,като пощенски плик.Притиснете леко с пръсти и го завийте отново.Приберете го в хладилник за още 30 минути.
Тази процедура се повтаря общо три пъти.
Разделете тестото на две части и всяка част разточете на правоъгълник.
Намажете с малинов конфитюр и добавете натрошен бял шоколад.
Завийте на руло и нарежете на малки рулца около 3,4см.Наредете ги върху тава с постлана хартия за печене.Оставете ги в топла фурна да втасат около час,час и половина.
ОХЛЮВ С МАЛИНИ И БЯЛ ШОКОЛАД
Намажете ги с разбито яйце.Изпечете охлювчетата в нагряна фурна на 200градуса.Времето за печене е приблизително 10минути отгоре и отдолу и 10минути само отгоре.
Пригответе захарен сироп от 2части захар и 1част вода.
Още топли се намазват леко със сиропа.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...