МАРИНОВАНИ ПИЛЕШКИ ШИШЧЕТА
Продукти за 4бр.
за марината
2 с.л.зехтин
1с.л.кетчуп
щипка сол
щипка черен пипер
щипка индийско орехче
1скилидка счукан чесън
3с.л.сос Терияки
2бр.пилешки гърди
бутер тесто
В купа смесете продуктите за маринатата.
Нарежете пилешкото филе на кубчета и го прибавете към маринатата.Завийте купата със стреч фолио и го приберете в хладилник за 2/3часа може и повече.
Нанижете месцата на шишчета по 5/6 бр.на шишче.
Сложете голям тефлонов тигана на котлона да се затопли без мазнина/може да сложите само няколко капки и запечатайте месото от всички страни до зачервяване.
Извадете го в чиния и го оставете за 10минути да се охлади.
Нарежете бутер тесто на лентички широки около 1/2см и ги увийте около всяко шишче.
Наредете шишчетата на разстояние едно от друго във тава с постлана готварска хартия.
Изпечете ги в загряна фурна на 220градуса до зачервяване на бутер тестото.Около 15 минути.
Сервирайте шишчетата със салата от пресни зеленчуци върху канапе от пасиран овкусен грах.
Продукти за 4бр.
МАРИНОВАНИ ПИЛЕШКИ ШИШЧЕТА |
2 с.л.зехтин
1с.л.кетчуп
щипка сол
щипка черен пипер
щипка индийско орехче
1скилидка счукан чесън
3с.л.сос Терияки
2бр.пилешки гърди
бутер тесто
В купа смесете продуктите за маринатата.
Нарежете пилешкото филе на кубчета и го прибавете към маринатата.Завийте купата със стреч фолио и го приберете в хладилник за 2/3часа може и повече.
Нанижете месцата на шишчета по 5/6 бр.на шишче.
Сложете голям тефлонов тигана на котлона да се затопли без мазнина/може да сложите само няколко капки и запечатайте месото от всички страни до зачервяване.
Извадете го в чиния и го оставете за 10минути да се охлади.
Нарежете бутер тесто на лентички широки около 1/2см и ги увийте около всяко шишче.
Наредете шишчетата на разстояние едно от друго във тава с постлана готварска хартия.
Изпечете ги в загряна фурна на 220градуса до зачервяване на бутер тестото.Около 15 минути.
Сервирайте шишчетата със салата от пресни зеленчуци върху канапе от пасиран овкусен грах.
Няма коментари:
Публикуване на коментар