.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

петък, 30 март 2012 г.

ЗА ДОБРО УТРО-ПИРОЖИ СЪС СПАНАК,ПИЛЕШКО И КРЕМА СИРЕНЕ

ЗА ДОБРО УТРО-ПИРОЖКИ СЪС СПАНАК,ПИЛЕШКО И КРЕМА СИРЕНЕ

Продукти за тестото
300гр.брашно
2яйца
200мл.прясно мляко
2с.л.масло
30гр.мая
1ч.л.сол
1с.л.захар

Продукти за плънката
1пилешко филе
200гр.спанак
1малка глава лук
сол черен пипер
100гр.крема сирене
/или сирене за мазане/
олио,1яйце



Разтворете маята в леко затоплено прясно мляко.В купа пресейте брашното,направете кладенче и изсипете маята с млякото.Прибавете яйцата,захарта,солта и меко масло.Замесете средно твърдо тесто.Покрийте го с чиста кърпа и го приберете на топло за около час.Пригответе плънката,като в олио запържите нарязана на ситно малка глава лук.Прибавете нарязано на ситно пилешко филе.Добавете измития и почистен спанак.Посолете с сол и черен пипер и оставете плънката да се задуши за минути.Отстранете от огъня,оставете леко да се охлади изцедете излишната мазнина и добавете крема сиренето. Разточете тестото на тънка кора и изрежете кръгчета със форма пирожки и пелмени.Ако нямате такава просто изрежете кръгчета.

ПИРОЖКИ СЪС СПАНАК,ПИЛЕШКО И КРЕМА СИРЕНЕ
В средата на всяко кръгче сложете по чаена лъжичка от плънката.Намажете краищата на кръгчетата с разбит белтък за да залепнат добре и затворете кръгчетата,като се стараете да се затворят добре за да не изтече плънката.Наредете пирожките в тави постлани с готварска хартия.Набучете ги леко с вилица,намажете ги с разбито яйце и ги оставете да починат за около 20минути.Изпечете пирожките в нагряна фурна на 230градуса за около 20минути или до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...