МИДИ МАРИНАРА
Продукти
1кг.миди
2с.л.зехтин
1скилидка чесън
1малка глава лук
1/2ч.ч.бяло вино
кубче масло
пресен магданоз
сол
лимон
Накиснете мидите в студена вода за около 30минути.Почистете ги добре.
В голям тиган загрейте зехтина,добавете лука и чесъна,нарязани на ситно,задушете за няколко минути и добавете мидите.Полейте с виното,добавете магданоза накълцан на ситно,добавете и кубче масло.Посолете и похлупете.Оставете мидите да покъкрят за около 5,10минути.
Сервирайте мидите топли в голяма купа
заедно със соса в който са приготвени и с резенчета лимон.
МИДИ МАРИНАРА |
1кг.миди
2с.л.зехтин
1скилидка чесън
1малка глава лук
1/2ч.ч.бяло вино
кубче масло
пресен магданоз
сол
лимон
Накиснете мидите в студена вода за около 30минути.Почистете ги добре.
В голям тиган загрейте зехтина,добавете лука и чесъна,нарязани на ситно,задушете за няколко минути и добавете мидите.Полейте с виното,добавете магданоза накълцан на ситно,добавете и кубче масло.Посолете и похлупете.Оставете мидите да покъкрят за около 5,10минути.
Сервирайте мидите топли в голяма купа
заедно със соса в който са приготвени и с резенчета лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар