ШОКОЛАДОВИ ПАСТИЧКИ
Продукти за блата
4белтъка
180гр.смлени орехи
1с.л.брашно
1/2ч.ч.пудра захар
Продукти за крема
200мл.сладкарска сметана
125гр.масло
1/2ч.ч.пудра захар
100гр.черен шоколад
3с.л.какао
Продукти за глазурата
100гр.черен шоколад
2с.л.прясно мляко
20гр.бял шоколад
Разбийте белтъците,като добавяте лъжица по лъжица пудрата захар.Добавете на порции смлените орехи,като разбърквате внимателно.Добавете брашното.Разпределете на три части върху готварска хартия и от всяка част оформете 3квадрата,като се стремите да са еднакви.Изпечете платките една по една в загряна фурна на 180градуса около 15мин.всяка.
Кремът се приготвя,като разбиете сметаната със 3с.л.захар.
В друга купа разбийте маслото със 1/2ч.ч.захар и 3с.л.какао до пухкав крем.
Разтопете на водна баня шоколада и го оставете да се охлади.
След като се е охладил шоколада го прибавете към разбитото масло.
Със леко разбъркване прибавете и сметаната.Оставете крема да се охлади.
Сглобете пастите,като върху първата платка разстелите част от крема.Поставете втората платка и пак сложете от крема.Завършете със третата платка и леко намажете със останалия крем.Приберете сладкиша в хладилник да се охлади.
За глазурата разтопете шоколад на водна баня със 2с.л.прясно мляко.Оставете глазурата да се охлади и нанесете върху пастите.За декорация направете линийки с бял шоколад.Оставете сладкиша в хладилник за около10/15минути да се стегне глазурата.Извадете го и го нарежете на квадратчета.Поръсете го със смлени орехи.
ШОКОЛАДОВИ ПАСТИЧКИ |
4белтъка
180гр.смлени орехи
1с.л.брашно
1/2ч.ч.пудра захар
Продукти за крема
200мл.сладкарска сметана
125гр.масло
1/2ч.ч.пудра захар
100гр.черен шоколад
3с.л.какао
Продукти за глазурата
100гр.черен шоколад
2с.л.прясно мляко
20гр.бял шоколад
ШОКОЛАДОВИ ПАСТИЧКИ |
Кремът се приготвя,като разбиете сметаната със 3с.л.захар.
В друга купа разбийте маслото със 1/2ч.ч.захар и 3с.л.какао до пухкав крем.
Разтопете на водна баня шоколада и го оставете да се охлади.
След като се е охладил шоколада го прибавете към разбитото масло.
Със леко разбъркване прибавете и сметаната.Оставете крема да се охлади.
Сглобете пастите,като върху първата платка разстелите част от крема.Поставете втората платка и пак сложете от крема.Завършете със третата платка и леко намажете със останалия крем.Приберете сладкиша в хладилник да се охлади.
За глазурата разтопете шоколад на водна баня със 2с.л.прясно мляко.Оставете глазурата да се охлади и нанесете върху пастите.За декорация направете линийки с бял шоколад.Оставете сладкиша в хладилник за около10/15минути да се стегне глазурата.Извадете го и го нарежете на квадратчета.Поръсете го със смлени орехи.
takiva pastichki i v magazina gi nyma mnogo sa vkusni
ОтговорИзтриване