ХРУПКАВИ ПИЛЕШКИ КРИЛЦА
300гр.пилешки крилца
галета
за марината
2с.л.горчица
2с.л.зехтин
4с.л.соев сос/HEINZ/
1с.л.кетчуп
щипка чесън на прах
щипка джинджифил
за чесновия сос
3с.л.майонеза
1с.л.кисело мляко
1скилидка счукана чесън
Смесете всичките съставки за маринатата .Почистете и нарежете на две пилешките крилца.Поставете ги в маринатата за 2/ 3 часа.Оваляйте маринованите крилца обилно в галета и ги подредете в тавичка върху хартия за печене.Оставете ги да починат за около 20 минути.Полейте ги с няколко капки олио и ги изпечете в предварително нагрята фурна първоначално на 250градуса за около 8/10 минути и след това намалете на 200градуса.Пекат се за около 20/30минути.Сервират се с чеснов сос и препечени хрупкави резенчета хляб.
300гр.пилешки крилца
Хрупкави пилешки крилца |
за марината
2с.л.горчица
2с.л.зехтин
4с.л.соев сос/HEINZ/
1с.л.кетчуп
щипка чесън на прах
щипка джинджифил
за чесновия сос
3с.л.майонеза
1с.л.кисело мляко
1скилидка счукана чесън
Смесете всичките съставки за маринатата .Почистете и нарежете на две пилешките крилца.Поставете ги в маринатата за 2/ 3 часа.Оваляйте маринованите крилца обилно в галета и ги подредете в тавичка върху хартия за печене.Оставете ги да починат за около 20 минути.Полейте ги с няколко капки олио и ги изпечете в предварително нагрята фурна първоначално на 250градуса за около 8/10 минути и след това намалете на 200градуса.Пекат се за около 20/30минути.Сервират се с чеснов сос и препечени хрупкави резенчета хляб.
strahotni krilca
ОтговорИзтриване