КРЕМ ПИТА
Продукти
100грама кори за баница
100гр.масло
за крема
3жълтъка
5с.л.брашно
400мл.прясно мляко
2ванилии
1ч.ч.захар
Пригответе крема като смесите продуктите.Загрявате сместа на бавен огън ,като разбърквате непрекъснато докато се згъсти.Не я оставяйте да заври.Махнете крема от котлона и разбърквайте докато се охлади за да не хване кора.Добавете кубче масло.Намажете с масло и поръсете с брашно правоъгълна форма с махащо дъно.Разтелете 1лист от корите ,като половината кора да остане извън формата за да може накрая да се захлюпи питата.Намажете котата обилно с масло,сложете отгоре и друга кора и така 3 пъти.Наливате крема и поставяте кора отгоре му.Намазвате с разтопено масло и така се сладат 3 кори.Накрая захлюпете питата с долните кори.Получава се като вързопче.Ако е необходимо накъсаите още кори отгоре.Намажете обилно с масло.Изпечете крем питата в предварително нагрята фурна на 180градуса до порозовяване около 20мин.След като изтине се поръсва обилно с пудра захар.Желателно е да се консумира на другия ден за да омекнат корите.
КРЕМ ПИТА |
100грама кори за баница
100гр.масло
за крема
3жълтъка
5с.л.брашно
400мл.прясно мляко
2ванилии
1ч.ч.захар
Пригответе крема като смесите продуктите.Загрявате сместа на бавен огън ,като разбърквате непрекъснато докато се згъсти.Не я оставяйте да заври.Махнете крема от котлона и разбърквайте докато се охлади за да не хване кора.Добавете кубче масло.Намажете с масло и поръсете с брашно правоъгълна форма с махащо дъно.Разтелете 1лист от корите ,като половината кора да остане извън формата за да може накрая да се захлюпи питата.Намажете котата обилно с масло,сложете отгоре и друга кора и така 3 пъти.Наливате крема и поставяте кора отгоре му.Намазвате с разтопено масло и така се сладат 3 кори.Накрая захлюпете питата с долните кори.Получава се като вързопче.Ако е необходимо накъсаите още кори отгоре.Намажете обилно с масло.Изпечете крем питата в предварително нагрята фурна на 180градуса до порозовяване около 20мин.След като изтине се поръсва обилно с пудра захар.Желателно е да се консумира на другия ден за да омекнат корите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар