ФОКАЧА С ХАМОН,ПЕСТО И МОЦАРЕЛА
Продукти за тестото
500гр.брашно
30гр.мая
300мл.вода
5с.л.зехтин
брашно за доомесване
Продукти за плънката
2с.л.зехтин
1с.л.маслинова паста
1с.л.песто Дженовезе
/смляни маслини,босилек,пармезан
и др.подправки/
щипка риган
1ч.л.настърган пармезан
100гр.моцарела
50гр.хамон
Замесете меко и гладко тесто от горе изброените продукти.
Намажете го с 1с.л.зехтин,покрийте го с кърпа и го сложете на топло да почине за около час.
След като тестото е удвоило обема си премесете го и го разделете на две части.
Разточете ги на правоъгълна кора или обла.
Поставете платките в намазани тави със зехтин.
Поръсете със риган и сложете произволно по ваш избор маслиновата паста,пестото,моцарелата на малки части овита с малки парченца хамон.Накрая поръсете и настъргания пармезан.
Оставете фокачите да втасат още веднъж за около 20минути.
Изпечете в нагряна фурна на 220градуса около 15минути.
Тази вкусна,хрупкава и много ароматна фокача се консумира топла със доматен сос или чеснов.
ФОКАЧА С ХАМОН,ПЕСТО И МОЦАРЕЛА |
500гр.брашно
30гр.мая
300мл.вода
5с.л.зехтин
брашно за доомесване
Продукти за плънката
2с.л.зехтин
1с.л.маслинова паста
1с.л.песто Дженовезе
/смляни маслини,босилек,пармезан
и др.подправки/
щипка риган
1ч.л.настърган пармезан
ФОКАЧА С ХАМОН,ПЕСТО И МОЦАРЕЛА |
50гр.хамон
Замесете меко и гладко тесто от горе изброените продукти.
Намажете го с 1с.л.зехтин,покрийте го с кърпа и го сложете на топло да почине за около час.
След като тестото е удвоило обема си премесете го и го разделете на две части.
Разточете ги на правоъгълна кора или обла.
Поставете платките в намазани тави със зехтин.
Поръсете със риган и сложете произволно по ваш избор маслиновата паста,пестото,моцарелата на малки части овита с малки парченца хамон.Накрая поръсете и настъргания пармезан.
Оставете фокачите да втасат още веднъж за около 20минути.
Изпечете в нагряна фурна на 220градуса около 15минути.
Тази вкусна,хрупкава и много ароматна фокача се консумира топла със доматен сос или чеснов.
Няма коментари:
Публикуване на коментар