РОГЧЕТА СЪС СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ
Продукти
500гр.брашно
200гр.сирене
200гр.кашкавал
300мл.кисело мляко
1и1/2ч.л.сода бикарбонат
1ч.л.сол
130мл.разтопена мас
или масло
1яйце за намазване
Кашкавалът и сиренето се настъргват на едро ренде,смесват се с млякото,размесено с содата.Прибавят се течната мас и солта.Разбърква се добре и постепенно се добавя брашното.Замесва се меко тесто да не лепне по ръцете.Тестото се разделя на 3 части и всяка част
се раточва върху набрашнена повърхност на тънка кръгла кора.Нарязва се на триъгълници и се навиват на рулца.
Може да се сложи парче сирене или кашкавал за плънка,но и без плънка кифличките се много вкусни.Рогчетата се подреждат на разстояние едно от друго във тавичка върху хартия за печене.Намазват се с четка с разбито яйце.Изпичат се в нагрята фурна на 180градуса за около 20минути до порозовяване.
РОКЧЕТА |
500гр.брашно
200гр.сирене
200гр.кашкавал
300мл.кисело мляко
1и1/2ч.л.сода бикарбонат
1ч.л.сол
130мл.разтопена мас
или масло
1яйце за намазване
Кашкавалът и сиренето се настъргват на едро ренде,смесват се с млякото,размесено с содата.Прибавят се течната мас и солта.Разбърква се добре и постепенно се добавя брашното.Замесва се меко тесто да не лепне по ръцете.Тестото се разделя на 3 части и всяка част
се раточва върху набрашнена повърхност на тънка кръгла кора.Нарязва се на триъгълници и се навиват на рулца.
Може да се сложи парче сирене или кашкавал за плънка,но и без плънка кифличките се много вкусни.Рогчетата се подреждат на разстояние едно от друго във тавичка върху хартия за печене.Намазват се с четка с разбито яйце.Изпичат се в нагрята фурна на 180градуса за около 20минути до порозовяване.
Рогчетата са много вкусни, стават много бързо и лесно. Рецептата е много точна до грам, аз такива рецепти харесвам, не разни "колкото брашно поеме", "на око" това-онова :) Благодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравей, Таня!
ОтговорИзтриванеПриготвих тези рогчета, но ми се получиха като леко сурови отвътре. Така ли се получават по принцип или аз нещо съм объркала?
Иначе като вкус са страхотни!
Може би причината е в печенето,всяка фурна пече по различен начин и щом са се получили леко сурови може би не са се изпекли добре.Честичко ги приготвям и стават хрупкави отвън и меки отвътре.
ИзтриванеБлагодаря за отговора! Открих грешката си - просто им е трябвало повечко време да поизстинат, а освен това съм сложила двойна доза масло, но въпреки това станаха. Благодаря за вкусната рецепта!
ОтговорИзтриванеБъди здрава!