ТАРТА С ПРЕСНИ ЯГОДИ И ШОКОЛАДОВ КРЕМ
Продукти
за кората
2ч.ч.брашно
1ч.л.бакпулвер
150гр.масло
100гр.захар
2жълтъка
настъргана кора от лимон
1с.л.водка
за крема
2жълтъка
3с.л.брашно
1/2ч.ч.захар
300мл.прясно мляко
1с.л.нес кафе
100гр.шоколад
кубче масло
ягоди и кондензиран мляко
Започнете с приготвянето на кората.В купа смесете продукти за направата на основата. Замесете меко и гладко тесто,оформете го на топка и го разточете върху набрашнен плот,като диаметърът на кората трябва да е по-голям от формата в която ще печете тартата.Разстелете внимателно тестото и с ръце оформете борд по стените на формата за печене.Изрежете с нож излишното тесто и оформете.Набучете с вилица на места кората за да не се надуе прекалено много при печенето.Също така за да не се надуе прекалено ,може да сложите върху кората една шепа суров бял боб и след като изпечете платката отстранявате боба.Загрявате фурната на 200градуса и изпичате платката да зачервяване около 15,20минути.
Пригответе крема,като в тенджерка смесите следните продукти 2жълтъка,захарта,брашното прясното мляко с нес кафе.Загрявате сместа на слаб огън,като разбърквате непрекъснато за да не стане на бучки крема.След като крема се сгъсти,отстранете от котлона и добавяте начупен шоколад,като продължавате да разбърквате за да не хване кора крема.Добавяте кубче масло.Оставете крема да се охлади и ги изсипете върху изпечената и охладена платка.
Подреждате нарязани пресни ягоди или малини и поръсвате с кондензирано мляко.Сервирайте тартата добре охладена.
Да ви е сладко!
Продукти
за кората
ТАРТА |
1ч.л.бакпулвер
150гр.масло
100гр.захар
2жълтъка
настъргана кора от лимон
1с.л.водка
за крема
2жълтъка
3с.л.брашно
1/2ч.ч.захар
300мл.прясно мляко
1с.л.нес кафе
100гр.шоколад
кубче масло
ягоди и кондензиран мляко
Започнете с приготвянето на кората.В купа смесете продукти за направата на основата. Замесете меко и гладко тесто,оформете го на топка и го разточете върху набрашнен плот,като диаметърът на кората трябва да е по-голям от формата в която ще печете тартата.Разстелете внимателно тестото и с ръце оформете борд по стените на формата за печене.Изрежете с нож излишното тесто и оформете.Набучете с вилица на места кората за да не се надуе прекалено много при печенето.Също така за да не се надуе прекалено ,може да сложите върху кората една шепа суров бял боб и след като изпечете платката отстранявате боба.Загрявате фурната на 200градуса и изпичате платката да зачервяване около 15,20минути.
Пригответе крема,като в тенджерка смесите следните продукти 2жълтъка,захарта,брашното прясното мляко с нес кафе.Загрявате сместа на слаб огън,като разбърквате непрекъснато за да не стане на бучки крема.След като крема се сгъсти,отстранете от котлона и добавяте начупен шоколад,като продължавате да разбърквате за да не хване кора крема.Добавяте кубче масло.Оставете крема да се охлади и ги изсипете върху изпечената и охладена платка.
Подреждате нарязани пресни ягоди или малини и поръсвате с кондензирано мляко.Сервирайте тартата добре охладена.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар