Страхотен кейк с много приятен лимонов аромат,с леко хрупкава коричка , мек и пухкав от вътре.Лимоновата глазура изцяло допълва и засилва приятния аромат и вкус на кейка.
ЛИМОНОВ КЕЙК |
5яйца
200гр.захар
кората на2 лимона
310гр.брашно
200мл.течна сладкарска сметана
100гр.течно масло
1ч.л.бренди
1бакплувер
за глазурата
сок на 1/2 лимон
кора на 1лимон
100гр.пудра захар
В купа разбийте яйцата със захарта.Добавете настърганата кора на 2 лимона.Добавете течното масло и сметаната,като разбивате постоянно.Добавете и бренди.При непрекъснато разбъркване прибавете брашното пресято с бакпулвера.Трябва да получите средно гъсто кексово тесто.
Постелете правоъгълна форма за кекс с готварска хартия за печене и пресипете тестото за кейка.
Изпечете в нагряна фурна на 180градуса около 50 минути.Като на 45- тата минута го проверите с клечка за зъби.Кейка трябва да се надуе и задължително да се пукне.
Извадете го от фурната и го оставете да се охлади.
ЛИМОНОВ КЕЙК |
Намажете кейка обилно от всички страни с готовата глазура.Сервирайте кейка нарязан на филийки с чаша чай или просто за десерт.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар