.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 25 юни 2012 г.

СЛАДОЛЕД СЪС СМОКИНИ,БАДЕМИ,ЧЕРЕШИ И ШОКОЛАД


От няколко седмици се каня да направя домашен сладолед и все го отлагах с надежда,че скоро ще си купя машина за сладолед но уви...развали ми се микровълновата фурна,боилера,фурната,колата ииии ...машината за сладолед май ще почака :) :) :)
Е направих си сладоледа с все още работещото ми верен приятел :) - миксерът.Сладоледът стана невероятен.Разделих го на три.Към едната част прибавих нарязани смокини,към втората парченца шоколад а към третата череши и прясно изпечени бадеми.До тук звучи добре ...но има и още.Направих си домашни хрупкави и много вкусни кошнички нежно намазани с разтопен шоколад,който спомага, да не омекнат кошничките.Във всяка кошничка поставих по топка от трите сладоледа и ги полях с три заливки-шоколадова,черешова и заливка от смокини.Получиха се чудесни домашно приготвени мелби ,красиви и много вкусни.
ПРОДУКТИ
За сладоледа
200мл.прясно мляко
2жълтъка
2ванилии
150/200гр.пудра захар
200мл.подсладено кондензирано мляко
200мл.сладкарска сметана
2,3бр.зелени смокини от сладко
30гр.печени белени бадеми
50гр.шоколад
2,3с.л.сладко от череши

За кошничките
50гр.меко масло
50гр.пудра захар
60гр.брашно
1и 1/2белтъци
30,40гр.шоколад за намазване
В купа разбийте жълтъците с 100гр.от захарта.Прибавете прясното мляко.Сварете крема на  водна баня,като котлонът ви трябва да е на ниска степен. Разбърквате енергично.Трябва да се получи крем с гъстота на гъсто палачинково тесто.Не оставяйте крема да заври.Така приготвеният крем оставете да се охлади напълно,като разбърквате за да не хване коричка.
Разбийте сметаната с останалото количество захар.Приберете сметаната в хладилник за да се охлажда.
Смесете сметаната с яйченият крем и на порции прибавете кондензираното мляко,като разбърквате с миксер.
Пресипете сладоледа в подходящ за замразяване съд и го приберете в фризер за около 3часа,като на 3,4пъти го разбърквате с миксер за да не кристализира.На последното разбъркане разделете сладоледа на три в едната част сложете счукани бадеми и нарязани на ситно смокини.Към втората част прибавете настърган шоколад и малки парченца шоколад.Към третата част прибавете сладко от чареши.Разбъркайте сладоледите много добре и ги приберете в фризер за окончателното им замразяване.
Кошничките си направете,като разбиете мекото масло с захарта.Прибавете брашното и смесете продуктите добре.Прибавете белтъка не е необходимо да го разбивате.Разбъркайте с лъжица до пълното поемане на белтъка.Ако ви е по лесно си разбъркайте с ръце.Сместа е рядка.
Постелете готварска хартия върху тава и с лъжица загребете от сместа и разстелете и оформете кръгчета.
Изпечете в нагряна фурна на 160градуса за около 15минути или до зачервяване на краищата на кръгчетата.
Пригответе си предварително 1,2купички.След като са изпечени кръгчетата,трябва да работите бързичко защото се втвърдяват.Вземете внимателно с малък нож едно горещо кръгче и го поставете върху една обърната купичка притиснете леко и оформете с кърпа.Притиснете за секунди,махнете кърпата и внимателно за да не се счупи отделете готовата вече втвърдена кошничка.Така си направете и другите,като работите бързо.Оставете кошничките да се охладят и намажете дъното на всяка кошничка с разтопен шоколад.Шоколадът ще предпази кошничките да не станат влажни от сладоледа.Приберете ги за кратко в хладилник за да се стегне шоколада.Напълнете си кошничките с топки от трите сладоледа.Полейте с шоколадова или черешова заливка и поръсете с едросмлени бадеми.
Получиха се много вкусни мелби в хрупкави кошнички с които ще зарадвате любимите си хора.Да ви е сладко!!!


4 коментара:

  1. Таничка е това е върхът на сладоледааааа.Перфектният летен разхлаждащ десерт.Представям си колко са вкусни особенно сладоледа с бадеми и смокини ммммм прелест.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ваничка мерси мерси ;) :) :)Сладоледите бяха много вкусни, а със смокини и бадеми беше божествен.Получих и комплименти,че сладоледа ми бил най-вкусният който са яли.Така,че...май ще ги приготвям доста често.Много поздрави на всички.

      Изтриване
  2. Ох сладоледдд обожавам го.Не сам правила никога сладолед ама като гледам тия кошнички..няма начин трябва да го опитам.Мерси за рецептата.Поздрави мила ми Таничка!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Невенка сладоледа е невероятен а кошничките...хрупкави и много вкусни.Сърдечни поздрави и от мен!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...