.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 19 юни 2012 г.

ПАСТИ С ШИПКОВ МАРМАЛАД

Имах едно бурканче шипков мармалад и щях да приготвям едно невероятно вкусно руло с шипков мармалад.Но както често ми се случва с приготвянето на десерти започвам с една идея а ...приготвям съвсем друго.Много често някой от моите сладури ме пита,какво ще приготвяш а отговорът ми е - Нали знаеш нещо.:) :) :)Е така се случи и с този десерт.Щеше да е руло но станаха пастички.:)
Нежни пастички с  пухкава платка покрита с шипков мармалад,нежен крем и сметанова глазура.
ПРОДУКТИ
За блата
3яйца
1ч.ч.захар
2ванилии
5с.л.олио
1бакпулвар
2ч.ч.брашно
 за намазване 1бурканче
мармалад от шипки

За крема
2яйца
120гр.захар
60гр.меко масло
2с.л.пудра захар
1с.л.дулсе де лече
1пакетче желатин

За глазура
200мл.сладкарска сметана
50гр.меко масло
1/2ч.ч.захар
2с.л.кондензирано мляко
3/4ягоди

В купа разбийте яйцата с захарта и ванилията.Прибавете лъжица по лъжица олиото,като продължавате да разбърквате.Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го прибавете на 2,3пъти към яйчената смес.Разбъркайте до хомогенна смес.
Разстелете тестото в правоъгълна тава постлана с готварска хартия.Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса до много леко порозовяваме за около 12/14минути.Извадете блата и го оставете да се охлади.
Изстиналият блат намажете с мармалад от шипки и го разделете на две половинки.Разтворете 1пакетче желатин в 30мл.студена вода загрейте желатина без да завира. Разбийте белтъците с половитата захар,щипка сол,щипка лимонена киселина.Може да си разбиете жълтъците и белтъците на водна баня.
Разбийте жълтъците с останалото количество захар.В друга купа разбийте мекото масло с 2/3с.л.пудра захар.Прибавете разбитото масло към жълтъците и добавете 1с.л.дулсе де лече за леко карамелен цвят.
Добавете разбитите на сняг белтъци към масленият крем.Прибавете желатина към крема и разбъркайте добре.Крема трябва да се стегне веднага след като добавите желатина.
Намажете крема върху едната част на блата а другата част на блата сложете върху крема.
Приберете сладкиша да се охлади.
Разбийте 200мл.сладкарска сметана с половината захар.Добавете 2с.л.кондензирано мляко.В друг съд разбийте меко масло с останалото количество захар.Смесете сметановият крем с масленият.
Нарежете сладкиша на квадрати и намажете със сметановият крем.Загладете крема и отгоре направете леки вълнички.Вълничките ги направих с широка пласмасова лъжица.Нарежете няколко ягодки и с тях декорирайте пастичките.
Може да ги украсите с смлени орехи или гриляж или просто да настържете парченца шоколад за декорация.

4 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...