ПИЛЕ С ОРИЗ,АЛКАЧОФА И МОЦАРЕЛА
Продукти за 4порции
4бр.пилешки копанчета
2с.л.брашно
150гр.ориз
100гр.гъби
1/2зелена пиперка
1мала глава лук
1морков
ситно накълцан магданоз
50мл.бяло вино
пилешки бульон
алкачофа
моцарела
сол
черен пипер
1/3ч.л.червен пипер
1с.л.доматено пюре
Нарежете лука гъбите,моркова и пиперката на ситно.Почистете и нарежете алкачофата по на едро.
Запържете добре в маслена баня пилешките копанчета оваляни в брашно.Извадете ги в чиния и ги оставете на страна.В същата мазнина задушете зеленчуците,като започнете с лука,чушката,моркова и алкачофата.Добавете ориза и след поръсете с червен пипер.Полейте с бяло вино,посолете с сол и черен пипер и поръсете с магданоз.Добавете 1ч.ч. бульон и оставете да покъкри за 5минути.
В малки гювечета сложете по едно копанче,ориз,като се стараете да разпредлите и алкачофата,гъбки и зеленчуци.
Довършете ястието във фурна или в микровълнова фурна за около 25минути.
10инути преди да ви е готово ястието поръсете с парченца нарязана моцарела.Добавете и тук там върху моцарелата по няколко капки доматено пюре или пресни домати.
След като моцарелата леко се зачерви извадете гювечетата от фурната.Сервирайте ги топли с зелена салата или друга по ваш избор.
Очаквайте великденски предложения от мен за вашата трапеза!
Продукти за 4порции
ПИЛЕ С ОРИЗ,АЛКАЧОФА И МОЦАРЕЛА |
2с.л.брашно
150гр.ориз
100гр.гъби
1/2зелена пиперка
1мала глава лук
1морков
ситно накълцан магданоз
50мл.бяло вино
пилешки бульон
алкачофа
моцарела
сол
черен пипер
1/3ч.л.червен пипер
ПИЛЕ С ОРИЗ,АЛКАЧОФА И МОЦАРЕЛА |
Нарежете лука гъбите,моркова и пиперката на ситно.Почистете и нарежете алкачофата по на едро.
Запържете добре в маслена баня пилешките копанчета оваляни в брашно.Извадете ги в чиния и ги оставете на страна.В същата мазнина задушете зеленчуците,като започнете с лука,чушката,моркова и алкачофата.Добавете ориза и след поръсете с червен пипер.Полейте с бяло вино,посолете с сол и черен пипер и поръсете с магданоз.Добавете 1ч.ч. бульон и оставете да покъкри за 5минути.
В малки гювечета сложете по едно копанче,ориз,като се стараете да разпредлите и алкачофата,гъбки и зеленчуци.
Довършете ястието във фурна или в микровълнова фурна за около 25минути.
10инути преди да ви е готово ястието поръсете с парченца нарязана моцарела.Добавете и тук там върху моцарелата по няколко капки доматено пюре или пресни домати.
След като моцарелата леко се зачерви извадете гювечетата от фурната.Сервирайте ги топли с зелена салата или друга по ваш избор.
Очаквайте великденски предложения от мен за вашата трапеза!