.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 27 март 2012 г.

ПИЛЕ С ОРИЗ,АЛКАЧОФА И МОЦАРЕЛА

ПИЛЕ С ОРИЗ,АЛКАЧОФА И МОЦАРЕЛА

Продукти за 4порции
ПИЛЕ С ОРИЗ,АЛКАЧОФА И МОЦАРЕЛА
4бр.пилешки копанчета
2с.л.брашно
150гр.ориз
100гр.гъби
1/2зелена пиперка
1мала глава лук
1морков
ситно накълцан магданоз
50мл.бяло вино
пилешки бульон
алкачофа
моцарела
сол
черен пипер
1/3ч.л.червен пипер
ПИЛЕ С ОРИЗ,АЛКАЧОФА И МОЦАРЕЛА
1с.л.доматено пюре

Нарежете лука гъбите,моркова и пиперката на ситно.Почистете и нарежете алкачофата по на едро.
Запържете добре в маслена баня пилешките копанчета оваляни в брашно.Извадете ги в чиния и ги оставете на страна.В същата мазнина задушете зеленчуците,като започнете с лука,чушката,моркова и алкачофата.Добавете ориза и след поръсете с червен пипер.Полейте с бяло вино,посолете с сол и черен пипер и поръсете с магданоз.Добавете 1ч.ч. бульон и оставете да покъкри за 5минути.
В малки гювечета сложете по едно копанче,ориз,като се стараете да разпредлите и алкачофата,гъбки и зеленчуци.
Довършете ястието във фурна или в микровълнова фурна за около 25минути.
10инути преди да ви е готово ястието поръсете с парченца нарязана моцарела.Добавете и тук там върху моцарелата по няколко капки доматено пюре или пресни домати.
След като моцарелата леко се зачерви извадете гювечетата от фурната.Сервирайте ги топли с зелена салата или друга по ваш избор.
Очаквайте великденски предложения от мен за вашата трапеза!
 

2 коментара:

  1. Таня това пиле го опитахме много ни хареса.Само че нямах такива малки купички и го направих в големи гювечета.Станаха страхотниии

    ОтговорИзтриване
  2. Много се радвам когато някой приготви моя рецепта и сподели отзивите си.Ястието съм го направила в малки гювечета за да го презентирам а иначе трябва да приготвя 10 такива малки че да се нахранят сладурите ми.Идеята е да има първо второ и трето ястие в малки порции ....ама няма начин това да стане в делнични дни.Радвам се че са ти харесали.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...