.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 25 март 2012 г.

КРОАСАНИ - ЗА ДОБРО УТРО

КРОАСАНИ - ЗА ДОБРО УТРО

Великолепна закуска...чаша ароматно кафе и прясно изпечени,хрупкави  и приятно ухаещи домашни кроасани.Отнемат доста време за приготвянето им,но си заслужава.А ето и продуктите и начина им на приготвяне.

Продукти за тестото
300гр.твърдо брашно
/с високо съдържание на глутен/
200мл.прясно мляко
30гр.мая
60гр.масло
1яйце
1ч.л.сол
1с.л.захар

180гр.масло
За намазване
1жълтък
1ч.л.пр.мляко



Разтворете маята в млякото.
Разбийте яйцата със захарта,солта и 60гр.меко масло.
В купа сипете брашното,направете кладенче и сипете яйчено/маслената смес.Сипете и млякото с разтворената мая.Омесете меко и гладко тесто.Направете тестото на топка,завийте го в стреч фолио и го приберете в хладилник за около 6/7часа.
Извадете тестото от хладилника и го разточете на правоъгълна кора.
Разпределете студено масло върху кората,така че да се получи квадрат.
Загърнете краищата на кората един върху друг да се застъпят,като пощенски плик.Ако не се застъпят краищата при следващото разточване ще излезе маслото а не трябва да излиза.
Разточете още веднъж на правоъгълна кора.Сгъвате го на три пъти получава се малък правоъгълник.Завивате пакетчето в стреч фолио и го приберете в хладилник за около 30минути
Извадете тестото от хладилника и пак го разточете на правоъгълник.Отново го сгъвате на три и го прибирате на хладно за 30 минути.Повтаряте същата процедура и отново го прибирате в хладилник за още 30минути.
Извадете тестото и го разточете на тънка кора.С остър нож разделете кората на две.От едната част изрежете триъгълници за големи кроасани.Завийте всеки триъгълник на руло.От широката част към върха.Оформете като полумесец и завийте краищата на вътре за да не изгорят при печенето.Подредете кроасаните върху тава с постлана готварска хартия на разстояние един от друг.
От втората част направете мини кроасани,като изрежете по малки триъгълници.Или направете правоъгълни кроасани поръсени с бадеми.
Оставете ги на хладно да удвоят обема си.Аз ги прибирам в хладилника вечер и на сутринта ги изваждам оставям ги да починат на стаена температура за 30минути и ги изпичам.Можете да ги оставите да втасат на студено за 2/3часа стават също много хубави.
След като са удвоили обема си се намазват с разбит жълтък с 1ч.л.прясно мляко.
Изпичат се в нагряна фурна на 210градуса.Големите кроасани за около 18/20минути или до зачервяване.А малките за около 10/12минути.
Готовите кроасани може да ги потопите в разтопен шоколад,да ги намажете със захарен сироп или просто да си ги намажете с масълце.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...