.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 27 март 2012 г.

BRIOCHES

BRIOCHES

Brioches са малки пухкави и нежни хлебчета или кифлички с мека и тънка коричка и с аромат на масло и мляко.Според технологията на приготвяне могат да се приготвят различни варианти хлебчета,кифлички със пълнеж.Много прилича на български и румънския козунак,който се приготвя за Пасха или за българския Велик ден,който наближава и го очаквам с нетърпение.Един от най любимите ми празници през годината.И макар че съм далече от родината си, ще го посрещнем по традиция.Със червената ми селска покривка,със гювечетата ,които ми подари Миленка със козунаци ,агнешко и боядисани яйца.




А ето и рецептата

Продукти
500гр.брашно
300мл.прясно мляко
1непълна с.л.сол
2с.л.захар
100мл.меко масло
30гр.мая
2яйца
брашно за доомесване

1жълтък за намазване

Омесете меко и гладко тесто.Завийте го в чиста кърпа и го оставете да втаса на топло за около час или докато удвои обема си.Оформете малки питки,направете с пръст по средата дупка и сложете малко топченце/калпаче.
Може да ги сложите в метални формички или да навиете на руло,може да ги поръсите леко с едра сол.Наредете хлебчетата на разстояние едно от друго върху тава с постлана готварска хартия.Оставете ги да починат за около 30минути,намажете ги с жълтък разбит с 1с.л.прясно мляко.

Изпечете ги в нагряна фурна на 180градуса до зачервяване.Желателно е да ги наблюдавате и ако видите че капачетата се препичат по бързо -сложете върху тях малки парченца фолио за да ги предпазите.

4 коментара:

  1. Привет,Таня!Поздравления за вкусния блог и чудесните рецепти,които публикуваш!Желая ти успех и много нови почитатели!Далечни поздрави от Силистра!
    Теменужка

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце Теменужка за добрите думи и пожелания.Поздравления и от мен за кулинарния сайт и за блога моите гоблени.С поздрав Таня.

      Изтриване
  2. Приядоха ми се като ги гледам.Много са красиви и не се и съмнявам че са вкусни.Ще ги забъркам на моите в събота да ги изненадам приятно.Поздрав на златните ръчички.

    ОтговорИзтриване
  3. ЗАдължително им ги приготви ще останат очаровани.Меки,пухкави и много ароматни!!!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...