.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

петък, 23 март 2012 г.

ПИЛЕ С ШАФРАН ,ГЪБИ И АСПЕРЖИ

ПИЛЕ С ШАФРАН ,ГЪБИ И АСПЕРЖИ

Продукти
1пиле
ПИЛЕ СЪС ШАФРАН ,ГЪБИ И АСПЕРЖИ
50гр.хамон
1глава лик
4скилидки чесън
1жълта пиперка
щипка шафран
100гр.гъби
3варени яйца
1/2ч.ч.вино
/сладко розе/
1с.л.брашно
1с.л.доматено пюре
5бели аспержи/аспарагус/
1ч.ч.бульон
1дафинов лист
черен пипер на зърна
сол,черен пипер млян
магданоз

Измийте и разфасоваите пилето на порции.В мазнина запържете пилето да зачервяване.Извадете го и го оставете на страна.В същата мазнина задушете лука,скилидките чесън,чушката нарязана на ивички.Прибавете хамона нарязан на лентички.Прибавете измитите и нарязани на едро гъби и аспержи.Върнете месото в тенджерата при зеленчуците.Полейте ястието с сладкото розе  и 1ч.ч.бульон.Прибавете дафинов лист и черен пирер на зърна Поръсете със магданоз,шафран,доматено пюре.След като заври ястието,леко поръсете 1с.л.брашно.Оставете ястието да си покъкри на слаб огън.Нарежете яйцата на четвъртини и ги добавете към ястието.Посолете със сол и пипер.
Сервирайте ястието топло с препечени хлебчета и зелена салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...