.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 25 март 2012 г.

ЛИМОНОВ КЕЙК


Страхотен кейк  с много приятен  лимонов аромат,с леко хрупкава коричка , мек и пухкав от вътре.Лимоновата глазура изцяло допълва и засилва приятния аромат и вкус на кейка.


ЛИМОНОВ КЕЙК
Продукти
5яйца
200гр.захар
кората на2 лимона
310гр.брашно
200мл.течна сладкарска сметана
100гр.течно масло
1ч.л.бренди
1бакплувер

за глазурата
сок на 1/2 лимон
кора на 1лимон
100гр.пудра захар

В купа разбийте яйцата със захарта.Добавете настърганата кора на 2 лимона.Добавете течното масло и сметаната,като разбивате постоянно.Добавете и бренди.При непрекъснато разбъркване прибавете брашното пресято с бакпулвера.Трябва да получите средно гъсто кексово тесто.
 Постелете правоъгълна форма за кекс с готварска хартия за печене и пресипете тестото за кейка.
Изпечете в нагряна фурна на 180градуса около 50 минути.Като на 45- тата минута го проверите с клечка за зъби.Кейка трябва да се надуе и задължително да се пукне.
Извадете го от фурната и го оставете да се охлади.

ЛИМОНОВ КЕЙК
Направете глазурата,като в малка касеролка, сипете сока на 1/2лимон и кората от 1 лимон.Кипнете на котлон лимонената смес. Сипете на веднъж пудра захар,като бъркате енергично за минута.
Намажете кейка обилно от всички страни с готовата глазура.Сервирайте кейка нарязан на филийки с чаша чай или просто за десерт.
Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...