.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 26 март 2012 г.

ЯГОДОВИ ПАСТИЧКИ

ЯГОДОВИ ПАСТИЧКИ

Продукти за блата

ЯГОДОВИ ПАСТИЧКИ
3яйца
100мл.прясно мляко
60гр.меко масло
1бакплувер
1ванилия
1ч.ч.захар
220гр.брашно
лимонова кора

Продукти за крема
2жълтъка
3с.л.брашно
250мл.прясно мляко
5с.л.захар
ванилия

ягоди
1с.л.разтворено нес кафе
50гр.масло

Пригответе крема,като смесите продуктите необходими за крема и ги разбийте ги добре .Сипете сместа в тенджерка и загрейте на слаб огън,докато сместа се сгъсти.Като разбърквате енергично.Крема трябва да ви се получи много гъст.
След като крема леко се охлади добавете кубче студено масло.
ЯГОДОВИ ПАСТИЧКИ
Пригответе платката,като разбиете яйцата със захарта.Добавете 60гр.меко масло,млякото и брашното пресято със бакпулвера и ванилията.Разбъркайте добре и настържете кората на половин лимон.Сипете тестото във правоъгълна тавичка с постлана готварска хартия.Изпечете платката в нагряна фурна на 180градуса до зачервяване.
Извадете платката оставете я да истине и с ринг нарежете кръгчета.
Измийте и подсушете ягодите.Нарежете ги на половинки.
В ринг сложете едно кръгче от платката.Наредете ягодите с разреза навън по стените на ринга.
С малка лъжичка сипете по средата от крема,като го заглаждате.Изрежете кръгло парче от платката голямо,колкото лешник напоете го много леко с 1/2 капки нес кафе.Поставете напоеното топченце по средата върху крема и сипете още крем колкото да покрие ягодите.Завършете пастичката ,като сложите още едно кръгче от платката върху крема.Притиснете леко с ръка пастичката.
Приберете пастите в хладилник за няколко часа така както са със ринговете за да се стегнат.
Преди да ги декорирате ги сложете в хладилна камера за около 20 минути.Така без проблем излизат от ринговете.Украсете с ягодка и поръсете със пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...