.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 30 април 2012 г.

ХЛЕБЧЕТА С ПЪЛНЕЖ ОТ ШУНКА И КАШКАВАЛ

ХЛЕБЧЕТА С ПЪЛНЕЖ ОТ ШУНКА И КАШКАВАЛ

ПРОДУКТИ
за 1голям хляб
и 6,8 малки хлебчета
ЗА ЗАКВАСКАТА
30гр.мая
50мл.мляко
1с.л.захар
3/4с.л.брашно
ЗА ТЕСТОТО
500гр.брашно
3с.л.олио
3с.л.маргарин
1яйца
1ч.ч.прясно мляко
1/2ч.ч.кисело мляко
брашно за доомесване



за намазване
1с.л.олио/зехтин

ЗА ПЪЛНЕЖА
50гр.шунка
4с.л.доматено пюре
щипка сух ригън
100гр.кашкавал
4с.л.олио
4с.л.студен маргарин
1яйце за намалване
едра сол за поръсване
сусам

В купа направете закваска от маята,okolo50/70мл.топло мляко,1с.л.захар и 3/4с.л.брашно.Покрийте купата с чиста кърпа и приберете на топло за около 15 минути докато удвои обема си.
В друга купа пресейте брашното.Направете кладенче и в него сипете закваската,солта,олио,1яйце и 3с.л.студен маргарин, 1/2ч.ч.кисело мляко и 1ч.ч.топло прясно мляко.Замесете меко и гладко тесто.Намажете го с 1с.л.зехтин или олио.Покрийте с чиста кърпа и го оставете да втасва за около час.
Леко  разделете тестото на две части без да го премесвате.Едната част за направата на големият хляб, разточете на правоъгълна кора.Намажете я с олио и парченца студен маргарин.Намажете леко с доматено пюре.Поръсете с ригън,парченца шунка или някакъв мек салам и нарязан по на едро кашкавал.Навийте хляба на руло.Хванете с ръце двата края на рулото и леко дръпнете няколко пъти за да се удължи и изтъни рулото,като внимавате да не го скъсате.Усучете рулото 2/3пъти и го направете във формата на S.Подгънете краищата,за да не изтича много плънката.Прехвърлете хляба в намазнена и поръсена с брашно тавичка.Оставете го да почине за около 20минути.Намажете го с разбито яйце.Поръсете го с едра сол и малко сусам.Изпечете хляба на 230градуса до зачервяване около 20 минути с купичка с вода във фурната.


Другата част от тестото разделете на 6 или 8 равни части.Разточете всяка част на правоъгълни кори.Намажете всяка част с олио и малки парченца студен маргарин.Намажете всяка малка кора с доматено пюре поръсете със сух ригън нарязани парченца шунка и кашкавал.Завийте всяка кора на руло.Леко дръпнете краищата на рулото леко да се удължи ,усучете два/три пъти и навийте на охлюв.Ако имате метални или силиконови форми,сложете хлебчетата в тях.
Ако пък не разполагате с такива си ги подредете в тавичка намазана и поръсена с брашно,на разстояние едно от друго.Оставяте ги да починат на топло около 10/15 минути и ги изпечете на 230градуса с купичка с вода за по висока влажност до почервеняване.Оставете хлебчетата да се охладят без да ги покривате.

ТОРТА ЦВЕТНА ФАНТАЗИЯ

ТОРТА ЦВЕТНА ФАНТАЗИЯ
Представям ви една много вкусна, нежна,цветна и с невероятен вкус торта.С леко хрупкава платка от маслено тесто,леко напоена със захарен сироп от смокини,с бял пухкав и нежен крем от маскарпоне и мляко и с лек аромат на лимон и ванилия.Има и втори крем - със шоколад,кафяво кондензирано мляко и с аромат на лешник и лимонова коричка.С мек и пухкав цветен блат,който разделя двата крема.Украсена със филирани бадеми,ягоди потопени в черен шоколад и плодове.Нежно поръсена със капки шоколад и пудра захар.А ето и продуктите и начина на приготвянето и.


ПРОДУКТИ
ЗА ПЛАТКАТА
/за масленото тесто/
 2ч.ч.брашно
1ч.л.бакпулвер
150гр.масло
100гр.захар
2жълтъка
настъргана кора от лимон
1с.л.водка
 2с.л.сироп от смокиново сладко
или захарен сироп направен от
2с.л.мед и 1с.л.вода

ЗА БЕЛИЯТ КРЕМ 1
250гр.сирене Маскарпоне
настъргана кора от 1/2линон
2белтъка разбити на сняг с 1ч.ч.
захар и 6/7капки лим.сок
1ванилия
4с.л. подсладено кондензирано мляко

ЗА КРЕМ 2
200гр.сирене Филаделфия
лимонова кора от 1/2лимон
3с.л.течен шоколад
3с.л.кафяво кондензирано мляко
/Дулсе де лече/
1ч.л.лешникова паста
 2с.л.пудра захар

ЗА БЛАТА
 3яйца
1 и 1/2ч.ч.захар
1/2ч.ч.олио
1/2ч.ч.кисело мляко
1ч.л.сода за хляб
2ванилии
2ч.ч.брашно
7/8капки червена сладкарска боя.
2с.л.кайсиено сладко
или нарязани смокини


1. Започнете с приготвянето на масленото тесто.Смесете съставките и от полученото меко и гладко тесто разточете върху набрашнена повърхност кора.Разстелете я внимателно върху кръгла тортена форма с махащо дъно.Изрежете с нож излишната кора.Набучете с вилица на места кората за да не се надуе прекалено много.Може да сложите върху кората една шепа суров бял боб и след като се изпече кората боба се маха.Загрявате фурната на 200градуса и изпичате платката  за около 15,20минути или до леко зачервяване.Извадете от фурната,оставете да се леко да се охлади и намажете платката със сиропа от смокини.А да не забравя ако сте пекли платката с боб ...да не забравите да го махнете в бързината.:) :) :)
2.Пригответе крем 1,като в купа разбиете 2жълтъка с 1ч.ч.захар и няколко капки лимонов сок.В друга купа разбийте с миксер сиренето до пухкав крем.Добавете настъргана лимонова кора и кондензираното мляко и разбийте до смесването на продуктите.Със шпатула внимателно прибавете на порции разбитият белтък,към сместа със сиренето.Приберете крема в хладилник за да се стегне.
3.Пригответе крем 2,като в купа разбиете сиренето Филаделфия със 2с.л.пудра захар.Прибавете настъргана лимонова кора, 1ч.л.лешникова паста,течния шоколад и 3с.л.кафяво кондензирано мляко.Смесете продуктите добре до хомогенна маса.Приберете крема в хладилник за да се стегне.Достатъчно е за 30/40 минути.
4.Пригответе платката,като в купа разбиете яйцата със захарта.Добавете на тънка струйка олиото,като продължавате да разбърквате.Прибавете киселото мляко,размесено с сода бикарбонат.Пресейте брашното и го добавете към сместа.Ароматизирайте с 1ванилия.
Отделете 1/3 от сместа и оцветете с няколко капки сладкарска боя.
В правоъгълна тава постлана с готварска хартия,внимателно разстелете бялото кексово тесто.Загладете с потопена в топла вода лъжица.Платката ще се надуе двоино при печенето и ако ви се струва,че ще стане много дебела просто с лажичката  махнете лекичко част от сместа.Напълнете шприц със цветното тесто и цприцовайте фигурки,линии и други върху вече загладено бяло тесто.
Изпечете блата в нагряна фурна на 180 градуса за около 8/10минути или до много леко порозовявяне на блата.Извадете го от фурната и го завийте с чиста кърпа.за около 2/3минути.
След като се е охладила платката я нарежете на еднакви дълги ленти широки около 3см.Със тях ще направите борд около първата платка.
5.Вземете две от лентите и направете борд около платката намазана с смокиновия сироп,като ги опрете в ринга на формата за печене.Напълнете със белият крем.Загладете крема с лъжица.Върху крема наредете останалите цветни ленти блат.Това че са нарязани а не цели не е от значение,даже е при разрязването на тортата е по красиво.
Намажете цветният блат с 2с.л.кайсиено сладко или нарязани смокини.
Покрийте със вторият крем.Загладете крема добре и ако е необходимо с остър нож изрежете страничният цветен блат/борда/.Загладете много добре и приберете тортата в хладилник за няколко часа за да се стегне.Най добре я оставете за една нощ.
Махнете ринга на тортената форма..и ще се изненадате каква красота се е получила дори преди да сте я украсили.
Поръсете с филирани бадеми по ръба на тортата.Потопете няколко дребни ягодки в разтопен шоколад.Оставете ги в фризер за 1/2 минути за да се стегне бързичко шоколада.Подредете ягодките в единият край на тортата.Може да си направите шоколадови лентички или фигурки.Нарежете някакъв плод с различен цвят от ягодите и шоколада.Поръсете нежно с капки шоколад и пудра захар.Приберете тортата за няколко часа в хладилник за да се стегне и охлади.

неделя, 29 април 2012 г.

КРЕХКО ПИЛЕШКО С КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ,МАЙОНЕЗА И ПАРМЕЗАН



КРЕХКО ПИЛЕШКО С КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ,МАЙОНЕЗА И ПАРМЕЗАН

Продукти
400гр.пилешко филе
сол,черен пипер
щипка индийско орехче
щипка чубрица
1ч.ч.брашно
2цели скилидки чесън
1малка глава лук
2мариновани краставички
1червена пиперка
ЗА СОСА
2с.л.майонеза
2с.л.доматено пюре
2с.л.соев сос HEINZ
сока на 1/2лимон
1 или 2ч.л.настърган пармезан

Нарежете пилешкото месо на лентички.Посолете го с сол,черен пипер,индийско орехче и щипка чубрица.Разбъркайте месото и го оваляйте в брашно.
Запържете месото в тиган до златисто с 2с.л.зехтин в който сте поставили 2цели скилидки чесън..Прибавете нарязания на ситно лук и чушката нарязана на лентички.Нарежете краставичките на лентички или шайби и ги прибавете към ястието.
От майонезата,соевия сос,доматеното пюре и лимоновият сок направете сос и с него полейте ястието.Разбъркайте добре и оставете ястието да покъкри за 2/3 минути на слаб огън.
Подредете месото в подходящо плато.Поръсете със настърган пармезан.Поднесете ястието топло със зеленчукова салата,ориз или пържени картофки.

събота, 28 април 2012 г.

ПЛОДОВА ТОРТА С ЛЕШНИКОВ КРЕМ И ШОКОЛАД

ПЛОДОВА ТОРТА С ЛЕШНИКОВ КРЕМ И ШОКОЛАД
- Една много вкусна,сочна и ароматна торта.Със нежен цветен блат със аромат на малини,крем с лешникова паста, шоколад и букет от плодове.

ПЛОДОВА ТОРТА С ЛЕШНИКОВ КРЕМ И ШОКОЛАД

ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА
3яйца
1 и 1/2ч.ч.захар
1/2ч.ч.олио
1/2ч.ч.кисело мляко
1ч.л.сода за хляб
2ванилии
2ч.ч.брашно
4/5капки червена сладкарска боя.
3с.л.сладко от малини

ПЛОДОВА ТОРТА С ЛЕШНИКОВ КРЕМ И ШОКОЛАД

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА
200гр.сирене Филаделфия
1ч.ч.захар
настъргана лимонова кора
1ванилия
200мл.сладкарска сметана
1с.л.лешникова паста
3с.л.течен шоколад

ЗА ГЛАЗУРА И ДЕКОРАЦИЯ
1/2от сметаната
2с.л.течен шоколад
2с.л.сладко кондензирано мляко
/Dulce de leche/
500гр.ягоди
и 100гр. други плодове по избор

Пригответе блата,като в купа разбиете яйцата със захарта.Добавете на тънка струйка олиото,като продължавате да разбърквате.Прибавете киселото мляко,размесено с сода бикарбонат.Пресейте брашното и го добавете към сместа.Ароматизирайте с 1ванилия.
ПЛОДОВА ТОРТА С ЛЕШНИКОВ КРЕМ И ШОКОЛАД
ПЛОДОВА ТОРТА С ЛЕШНИКОВ КРЕМ И ШОКОЛАД
Отделете 1/3от кексовата сместа и я оцветете със няколко капки сладкарска боя.
Прехвърлета 1/2 от бялото тесто в кръгла форма за печене,постлана с готварска хартия за печене.Върху бялата кексова смес,с лъжица прибавете от цветното тесто.Върху цветното тесто прибавете и останалото количество от бялото кексово тесто.
Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 35/40минути или до изпичане на блата.
След като блата е готов,оставете го да охлади и го разрежете на две хоризонтални равни части.
Пригответе крема за тортата,като в купа разбиете сметаната със захарта.
В друга купа разбийте сиренето до пухкав крем.Добавте настъргана лимонова кора и ванилия.
Прибавете 1/2 от сметана към разбитото на пухкав крем сирене,като разбърквате внимателно със шпатула,за да се запази пухкава консистенцията на крема.Добавете 1с.л.лешникова паста и 3с.л.течен шоколад.Разбърквайте внимателно,докато се смесят добре всички съставки на крема.Може и да добавите и 1с.л.разтворен желатин.
Оставете крема за час да се стегне и охлади.
Поставете едната част от нарязания блат във обла форма с махащо дъно.Сиропирайте го леко с 1с.л.захарен сироп,приготвен от 2части захар и 1част вода.
ПЛОДОВА ТОРТА С ЛЕШНИКОВ КРЕМ И ШОКОЛАД
Измийте и подсушете ягодите и ги нарежете на половинки,като се стараете ягодите да са с еднаква височина.Подредете ягодите по страните на ринга с разреза навън.Намажете блата с малиново сладко и отгоре прибавете изстудения и стегнат крем.Загладете крема със леко навлажнена лъжица.Поставете върху крема и другата част на блата.Притиснете леко блата,за да се разпредели равномерно крема.Напоете блата с 2с.л.захарен сироп.Направете глазура,като към останалата разбита сметана добавите 2с.л.течен шоколад и 2с.л.сладко/кафяво кондензирано мляко.Разбъркайте добре за да се смесят съставките за глазурата.
ПЛОДОВА ТОРТА С ЛЕШНИКОВ КРЕМ И ШОКОЛАД
Покрийте тортата с глазурата и загладете.
Приберете тортата в хладилник за няколко часа.
Украсете тортата с нарязани плодове,филетирани ядки или по ваш избор.
С тази вкусна,сочна и ароматна торта е желателно да почерпите ден след като е приготвена.Да ви е сладко.:) :) :)






четвъртък, 26 април 2012 г.

КЕКС С КАКАО,СЛАДКО ОТ МАЛИНИ И БЯЛ ШОКОЛАД

КЕКС С КАКАО,СЛАДКО ОТ МАЛИНИ И БЯЛ ШОКОЛАД
Много пухкав и  много приятен на вкус.Сладкото от малини се съчетава перфектно със нежният кекс,белият шоколад и какаото.Много вкусен, бърз за приготвяне и изяждане кекс.:) :) :)

ПРОДУКТИ
3яйца
1 и 1/2ч.ч.захар
1/2ч.ч.олио
1/2ч.ч.кисело мляко
1ч.л.сода за хляб
2ванилии

3с.л.какао
3с.л.сладко от малини
50гр.бял шоколад
1с.л.пудра захар

Разбийте яйцата със захарта.Прибавете на тънка струйка олиото.Прибавете млякото размесено с содата,ванилията и 2ч.ч.брашно.Отделете част от сместа и към нея прибавете2/3с.л. какао.Прехвърлете 1/2 от бялата смес в обла кексова форма.Поръсете много леко с брашно,за да потъне сладкото.С малка лъжичка сложете от малиновото сладко.С лъжица прибавете и от кафявото тесто,като се стараете да не го разпръсквате из цялата форма а само на места.Трябва да се получи,като кафяви петна поставени тук там.Завършете като сипете и останалото бяло тесто.Изпечете кекса в нагряна фурна на 180градуса около 35/40мунути.


Извадете сладкиша от фурната,оставете го да се охлади и леко го полейте със разтопен бял шоколад.Украсете го със някакви ядки,сладко от малини и леко поръсете със пудра захар.

СУСАМЕНИ ГЕВРАЦИ

СУСАМЕНИ ГЕВРАЦИ

ПРОДУКТИ
за закваската
100мл.топла вода
30гр.мая
1с.л.захар
3с.л.брашно

за тестото
4ч.ч.брашно
50мл.олио
щипка сол
2с.л.захар
2с.л.мед
1ванилия
3с.л.кондензирано мляко
250мл.вода
/или прясно мляко/
брашно за доомесване
                                                                                            за намазване

4с.л.мед
3с.л.вода
за поръсване
захар на кристали
сусам
мак

Пригответе си закваската,като в купа разтворите маята в 100мл.топла вода,1с.л.захар и 3с.л.брашно.Покрийте закваската с чиста кърпа и оставете да удвои обема си на топло за около 10минути.
В купа пресейте брашното.Направете си кладенче и в него сипете следните продукти:закваската,2с.л.мед и 2с.л.захар,олиото,1ванилия,кондензираното мляко и една чаена чаша топла вода.Ако нямата кондензирано мляко може да го замените чаената чаша вода с чаена чаша прясно мляко.Замесете меко и гладко тесто.Покрийте го с чиста кърпа и го приберете на топло да втаса за около час,час и половина.Премесете тестото и си го разделете на 10части.Всяка част оформете на фитил.
Направете си сироп от 4с.л.мед и 3.л.вода.
Потопете фитилчетата леко в сиропа и ги оваляйте в сусам,захар или мак.Оформете ги с ръце,колкото е възможно да са равни.Дори и да не са ....няма да ходят на изложба я.:) :) :)Подредете гевреците върху тави с постлана готварска хартия,на разстояние едно от друго.
Загрейте фурната на 120 градуса и  печете гевреците около 10минути.Увеличете градусите на 160 и печете за още 10минути.Увеличете температурата на 180градуса и печете докато порозовеят.



Извадете ги от фурната и още топли с четка ги намажете със захарен сироп.

"БЪРЗА" МИЛИНКА

"БЪРЗА" МИЛИНКА

Наричам тази чудесна милинка бърза,защото не оставям тестото да втасва два пъти и така се съкращава времето за приготвянето на закуската.А ето и продуктите и начина на приготвяне.

ПРОДУКТИ
500гр.брашно
30гр.мая прясна мая
 2ч.ч.прясно мляко
1ч.л.сол
3с.л.олио
1с.л.захар
1яйце
200гр.сирене
1с.л.олио

ЗА НАМАЗВАНЕ
100гр.масло или
50масло и 50мас
1ч.л.оцет
щипка сода за хляб
щипка сол
3с.л.брашно
сирене
1яйце
2с.л.галета

Разтворете маята в топло мляко.В купа пресейте брашното,направете кладенче и в него сипете маята с млякото,едно яйце,останалото мляко,солта,захарта,олиото .Замесете меко и лепкаво тесто,като накрая добавите натрошеното сирене.Не се притеснявайте ако не успеете да смесите добре сиренето с тестото,не е фатално даже е по добре така.С намазнени ръце късайте топчета големи колкото орех и подредете в намазнена тавичка.
Пригответе заливката,като разтопите маста и маслото.Прибавете оцета,солта,щипка сода и брашното.Заливката има консистенция на рядка каша.Ако иската може да поръсите тук там, върху милинката още малко натрошено сирене.Полейте милинката със заливката.Най отгоре се намазва с разбито яйце и се поръсва леко с галета.Оставете милинката на топло за около 15 минути.

Изпечете милинката в предварително нагрята фурна на 230градуса за около 10минути.Намалете градусите на 180 и допечете до порозовяване.Поднесете милинката топла с каничка айран.

вторник, 24 април 2012 г.

МЪФИНИ С ГЛАЗУРА РОЯЛ

МЪФИНИ С ГЛАЗУРА РОЯЛ

ПРОДУКТИ
2яйца
125гр.меко масло
щипка сол
1ч.ч.захар
2ванилии
1 и 1/2ч.ч.брашно
1/2ч.ч.прясно мляко
1бакплувер

ЗА ГЛАЗУРА ROYAL
2белтъка
1ч.ч.пудра захар
1/2k.л.лимонов сок
сладкарска боя

В купа пресейте брашното,солта,бакпулвера и ванилията.
В друга купа разбийте маслото и захарта до пухкав крем.Прибавете едно по едно яйцата.Прибавете 1/3от сухата смес,като продължават да разбърквате.Прибавете и 1/2от млякото и така редувайте суха смес и мляко,докато се изчерпи количеството продукти.
Поставете хартиени формички в силиконови или метални формички за малки кексчета.Ако хартиените ви кошнички са от картон може и да не ги слагате в силиконови форми.Но ако са от тънките хартиени,трябва задължително да си печете в други форми,защото иначе ще се обезформят.С лъжичка запълнете хартиените кошнички малко под средата.Изпечете мъфините в нагряна фурна на 180градуса около 18/20 минути.Оставете ги да се охладят.
За глазурата,разбийте белтъците на твърд сняг,като добавяте по малко от захарта.Добавете и 1ч.л.лим.сок.Ако ви се струва,че глазурата ви е по течна,добавете още захар.


Ако искате цветна глазура добавете няколко капки сладкарска боя.Шприцовайте готовата глазура върху кексчетата и украсете по ваш избор.Шприцовайте глазурите върху мъфините и ги украсете по ваш избор.


ПУХКАВ ХЛЯБ С МАСЛИНИ,КАШКАВАЛ И ПЕСТО ДЖЕНОВЕЗЕ

 ПУХКАВ ХЛЯБ С МАСЛИНИ,КАШКАВАЛ И ПЕСТО ДЖЕНОВЕЗЕ

ПРОДУКТИ
500гр.бяло брашно
100гр.грис
1и 1/2ч.л.сол
2с.л.олио
2ч.ч.прясно мляко
брашно за доомесване
за закваската
80мл.топло мляко
20гр.мая за хляб
1с.л.захар
3с.л.брашно
олио за намазване
ЗА ПЛЪНКАТА
100гр.масло
50гр.маслини без костилки
150гр.кашкавал
2с.л.песто GENOVESE
ЗА НАМАЗВАНЕ
1с.л.зехтин
щипка червен пипер

В купа си направете закваска от 80мл.топло мляко,20гр.прясна мая за хляб,1с.л.захар и 3,4с.л.брашно.Завийте купичката с чиста кърпа и я оставете да удвои обема си на топло ,за около 10минути.
В друга купа пресейте брашното със солта,добавете грис,2с.л.олио,закваската и 2ч.ч. прясно мляко.Замесете меко и гладко тесто.Намажете го с 1с.л.олио,покрийте го с чиста кърпа и го оставете да втаса за около час.Премесете тестото.Разделете го на две части за два хляба.Оставете ги да починат за 10минути и ги разточете една по една на правоъгълни кори.


Върху всяка кора настържете масло,кашкавал,подредете маслини,нарязани на половинки.Разпределете и пестото.Завийте на рула и поставете хлябовете в правоъгълна тава на разстояние един от друг. Намажете хлябовете със 1с.л.зехтин размесен със щипка червен пипер.Направете много малки разрези върху хлябовете,като внимавате да не са дълбоки,защото от плънката ще се получат дупки/човек се учи цял живот :) Оставете хлебчетата да почиват за около 30/40минути.Изпечете ги в нагряна фурна с купичка топла вода/за по висока влажност/на 220 градуса за около 25 минути или до изпичане на хлябовете.
Извадете изпечените хлебчета,напръскайте ги леко с вода и ги покрийте с чиста кърпа за около 10/15минути.
 

ПУХКАВ ХЛЯБ С МЛЯКО И ГРИС

ПУХКАВ ХЛЯБ С МЛЯКО И ГРИС

ПРОДУКТИ
500гр.бяло брашно
100гр.грис
1и 1/2ч.л.сол
2с.л.олио
2ч.ч.прясно мляко
брашно за доомесване
за закваската
100мл.топло мляко
1с.л.захар
3с.л.брашно
олио за намазване

В купа си направете закваска от 100мл.топло мляко,1с.л.захар и 3с.л.брашно.Завийте купичката с чиста кърпа и я оставете да удвои обема си на топло ,за около 10минути.
В друга купа пресейте брашното със солта,добавете грис,2с.л.олио,закваската и прясното мляко.Замесете меко и гладко тесто.Намажете го с 1с.л.олио,покрийте го с чиста кърпа и го оставете да втаса за около час.


Премесете тестото.Разделете го на две части за два хляба.Оставете ги да починат за 10минути и ги разточете една по една на правоъгълна кора.Намажете кората с олио или зехтин и навийте на руло.Поставете хлябовете в правоъгълна тава.Направете разрези върху хлябовете,намажете ги с разбито яйце и ги поръсете със семена. Оставете да почиват за около 30/40минути.Изпечете ги в нагряна фурна с купичка топла вода/за по висока влажност/на 220 градуса за около 25 минути или до изпичане на хлябовете.
Извадете изпечените хлебчета,напръскайте ги леко с вода и ги покрийте с чиста кърпа за около 10/15минути.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...