.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 24 април 2012 г.

МЪФИНИ С ГЛАЗУРА РОЯЛ

МЪФИНИ С ГЛАЗУРА РОЯЛ

ПРОДУКТИ
2яйца
125гр.меко масло
щипка сол
1ч.ч.захар
2ванилии
1 и 1/2ч.ч.брашно
1/2ч.ч.прясно мляко
1бакплувер

ЗА ГЛАЗУРА ROYAL
2белтъка
1ч.ч.пудра захар
1/2k.л.лимонов сок
сладкарска боя

В купа пресейте брашното,солта,бакпулвера и ванилията.
В друга купа разбийте маслото и захарта до пухкав крем.Прибавете едно по едно яйцата.Прибавете 1/3от сухата смес,като продължават да разбърквате.Прибавете и 1/2от млякото и така редувайте суха смес и мляко,докато се изчерпи количеството продукти.
Поставете хартиени формички в силиконови или метални формички за малки кексчета.Ако хартиените ви кошнички са от картон може и да не ги слагате в силиконови форми.Но ако са от тънките хартиени,трябва задължително да си печете в други форми,защото иначе ще се обезформят.С лъжичка запълнете хартиените кошнички малко под средата.Изпечете мъфините в нагряна фурна на 180градуса около 18/20 минути.Оставете ги да се охладят.
За глазурата,разбийте белтъците на твърд сняг,като добавяте по малко от захарта.Добавете и 1ч.л.лим.сок.Ако ви се струва,че глазурата ви е по течна,добавете още захар.


Ако искате цветна глазура добавете няколко капки сладкарска боя.Шприцовайте готовата глазура върху кексчетата и украсете по ваш избор.Шприцовайте глазурите върху мъфините и ги украсете по ваш избор.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...