.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 26 април 2012 г.

КЕКС С КАКАО,СЛАДКО ОТ МАЛИНИ И БЯЛ ШОКОЛАД

КЕКС С КАКАО,СЛАДКО ОТ МАЛИНИ И БЯЛ ШОКОЛАД
Много пухкав и  много приятен на вкус.Сладкото от малини се съчетава перфектно със нежният кекс,белият шоколад и какаото.Много вкусен, бърз за приготвяне и изяждане кекс.:) :) :)

ПРОДУКТИ
3яйца
1 и 1/2ч.ч.захар
1/2ч.ч.олио
1/2ч.ч.кисело мляко
1ч.л.сода за хляб
2ванилии

3с.л.какао
3с.л.сладко от малини
50гр.бял шоколад
1с.л.пудра захар

Разбийте яйцата със захарта.Прибавете на тънка струйка олиото.Прибавете млякото размесено с содата,ванилията и 2ч.ч.брашно.Отделете част от сместа и към нея прибавете2/3с.л. какао.Прехвърлете 1/2 от бялата смес в обла кексова форма.Поръсете много леко с брашно,за да потъне сладкото.С малка лъжичка сложете от малиновото сладко.С лъжица прибавете и от кафявото тесто,като се стараете да не го разпръсквате из цялата форма а само на места.Трябва да се получи,като кафяви петна поставени тук там.Завършете като сипете и останалото бяло тесто.Изпечете кекса в нагряна фурна на 180градуса около 35/40мунути.


Извадете сладкиша от фурната,оставете го да се охлади и леко го полейте със разтопен бял шоколад.Украсете го със някакви ядки,сладко от малини и леко поръсете със пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...