.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 26 април 2012 г.

СУСАМЕНИ ГЕВРАЦИ

СУСАМЕНИ ГЕВРАЦИ

ПРОДУКТИ
за закваската
100мл.топла вода
30гр.мая
1с.л.захар
3с.л.брашно

за тестото
4ч.ч.брашно
50мл.олио
щипка сол
2с.л.захар
2с.л.мед
1ванилия
3с.л.кондензирано мляко
250мл.вода
/или прясно мляко/
брашно за доомесване
                                                                                            за намазване

4с.л.мед
3с.л.вода
за поръсване
захар на кристали
сусам
мак

Пригответе си закваската,като в купа разтворите маята в 100мл.топла вода,1с.л.захар и 3с.л.брашно.Покрийте закваската с чиста кърпа и оставете да удвои обема си на топло за около 10минути.
В купа пресейте брашното.Направете си кладенче и в него сипете следните продукти:закваската,2с.л.мед и 2с.л.захар,олиото,1ванилия,кондензираното мляко и една чаена чаша топла вода.Ако нямата кондензирано мляко може да го замените чаената чаша вода с чаена чаша прясно мляко.Замесете меко и гладко тесто.Покрийте го с чиста кърпа и го приберете на топло да втаса за около час,час и половина.Премесете тестото и си го разделете на 10части.Всяка част оформете на фитил.
Направете си сироп от 4с.л.мед и 3.л.вода.
Потопете фитилчетата леко в сиропа и ги оваляйте в сусам,захар или мак.Оформете ги с ръце,колкото е възможно да са равни.Дори и да не са ....няма да ходят на изложба я.:) :) :)Подредете гевреците върху тави с постлана готварска хартия,на разстояние едно от друго.
Загрейте фурната на 120 градуса и  печете гевреците около 10минути.Увеличете градусите на 160 и печете за още 10минути.Увеличете температурата на 180градуса и печете докато порозовеят.



Извадете ги от фурната и още топли с четка ги намажете със захарен сироп.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...