.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 24 април 2012 г.

ПУХКАВ ХЛЯБ С МАСЛИНИ,КАШКАВАЛ И ПЕСТО ДЖЕНОВЕЗЕ

 ПУХКАВ ХЛЯБ С МАСЛИНИ,КАШКАВАЛ И ПЕСТО ДЖЕНОВЕЗЕ

ПРОДУКТИ
500гр.бяло брашно
100гр.грис
1и 1/2ч.л.сол
2с.л.олио
2ч.ч.прясно мляко
брашно за доомесване
за закваската
80мл.топло мляко
20гр.мая за хляб
1с.л.захар
3с.л.брашно
олио за намазване
ЗА ПЛЪНКАТА
100гр.масло
50гр.маслини без костилки
150гр.кашкавал
2с.л.песто GENOVESE
ЗА НАМАЗВАНЕ
1с.л.зехтин
щипка червен пипер

В купа си направете закваска от 80мл.топло мляко,20гр.прясна мая за хляб,1с.л.захар и 3,4с.л.брашно.Завийте купичката с чиста кърпа и я оставете да удвои обема си на топло ,за около 10минути.
В друга купа пресейте брашното със солта,добавете грис,2с.л.олио,закваската и 2ч.ч. прясно мляко.Замесете меко и гладко тесто.Намажете го с 1с.л.олио,покрийте го с чиста кърпа и го оставете да втаса за около час.Премесете тестото.Разделете го на две части за два хляба.Оставете ги да починат за 10минути и ги разточете една по една на правоъгълни кори.


Върху всяка кора настържете масло,кашкавал,подредете маслини,нарязани на половинки.Разпределете и пестото.Завийте на рула и поставете хлябовете в правоъгълна тава на разстояние един от друг. Намажете хлябовете със 1с.л.зехтин размесен със щипка червен пипер.Направете много малки разрези върху хлябовете,като внимавате да не са дълбоки,защото от плънката ще се получат дупки/човек се учи цял живот :) Оставете хлебчетата да почиват за около 30/40минути.Изпечете ги в нагряна фурна с купичка топла вода/за по висока влажност/на 220 градуса за около 25 минути или до изпичане на хлябовете.
Извадете изпечените хлебчета,напръскайте ги леко с вода и ги покрийте с чиста кърпа за около 10/15минути.
 

2 коментара:

  1. А как ще втаса без мая или друг набухвател! !!??

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да,така е няма как да втаса без набухвател.Пропуснала съм да напиша 20гр.мая.Благодаря ви за коментара,ще поправя веднага рецептата.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...