.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 24 април 2012 г.

ПУХКАВ ХЛЯБ С МЛЯКО И ГРИС

ПУХКАВ ХЛЯБ С МЛЯКО И ГРИС

ПРОДУКТИ
500гр.бяло брашно
100гр.грис
1и 1/2ч.л.сол
2с.л.олио
2ч.ч.прясно мляко
брашно за доомесване
за закваската
100мл.топло мляко
1с.л.захар
3с.л.брашно
олио за намазване

В купа си направете закваска от 100мл.топло мляко,1с.л.захар и 3с.л.брашно.Завийте купичката с чиста кърпа и я оставете да удвои обема си на топло ,за около 10минути.
В друга купа пресейте брашното със солта,добавете грис,2с.л.олио,закваската и прясното мляко.Замесете меко и гладко тесто.Намажете го с 1с.л.олио,покрийте го с чиста кърпа и го оставете да втаса за около час.


Премесете тестото.Разделете го на две части за два хляба.Оставете ги да починат за 10минути и ги разточете една по една на правоъгълна кора.Намажете кората с олио или зехтин и навийте на руло.Поставете хлябовете в правоъгълна тава.Направете разрези върху хлябовете,намажете ги с разбито яйце и ги поръсете със семена. Оставете да почиват за около 30/40минути.Изпечете ги в нагряна фурна с купичка топла вода/за по висока влажност/на 220 градуса за около 25 минути или до изпичане на хлябовете.
Извадете изпечените хлебчета,напръскайте ги леко с вода и ги покрийте с чиста кърпа за около 10/15минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...