.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 5 април 2012 г.

ДЪРПАНА НАДУТА ВИТА БАНИЦА



ДЪРПАНА НАДУТА ВИТА  БАНИЦА


Продукти за тестото
1кг.брашно
30гр.мая
3ч.ч.вода
3с.л.сол
1с.л.захар
олио

За плънката
300гр.сирене
4яйца
20гр.масло
щипка шарена сол
1жълтък за намазване

Разтворете маята в леко топла вода.В купа смесете всички продукти за тестото без олиото.Замесете средно твърдо тесто,като за хляб.Намажете тестото с 1с.л.олио и както е в купата го покрийте с чиста кърпа и приберете на топло да втаса за около 40минути.
След като тестото е удвоило обема си го премесете и разделете на равни части.Оформете частите на топчета.Разточете първото топче на обла кора.Полейте плота си и кората с няколко супени лъжички олио и започнете да издърпвате краищата и да приглаждате с длани от средата на кората към краищата на кората.Като със всяко дърпане и приглаждане кората става все по голяма и по голяма.Не забравяйте мазнината е много важна.Ако е нужно добавяйте още.От нея кората става мека и податлива на разтягане.
Ако случайно ви се прокъса на места,не се притеснявайте не е фатално.Наръсете върху кората от предварително направената плънка от яйца и сирене.Завийте кората на руло и го усучете леко.В намаслена и набрашнена тавичка прехвърлете готовото фитилче.Пригответе и останалите кори по същия начин до запълването на тавата.Намажете с разбит жълтък,тук там напускайте масалце и поръсете със щипка шарена сол. Оставете баницата да почине за около 10минути.Изпечете я в нагряна фурна на 180градуса около 40минути или до зачервяване.10 минути преди да я извадите от фурната,може да я поръсите със настърган кашкавал или пък...с моцарела,защо пък не ;-)
Ако искате да остане хрупкава,просто я оставете да охлади.Ако пък ви се хапва мека и пухкава баничка,просто я напръскаите леко с вода и я завийте с чиста кърпа.

Е това е моята дърпана баничка. :) :) :) да ви е сладко!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...