.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

събота, 21 април 2012 г.

ЧУРОС/CHUROS

ЧУРОС/CHUROS

Испанската версия на пържените тестени изделия се наричат Чурос и за разлика от други производни изделия чурос се консумира на закуска и често в следобедните часове.Почти във всеки голям град,  излизайки от вкъщи може да видите churrería- малки магазини или улични търговци, или просто последвайте аромата, който ще ви отведе точно до източника на вкусната миризма. Обикновено вкусните чурос се продават за вкъщи или се хапват на място като дузина или половин дузина. Може да ги поръсите със захар или да ги потопите в гореща чаша шоколад, но направете всичко възможно да ги хапнете още докато са топли и хрупкави!
А ето и рецептата за приготвянето им.


ПРОДУКТИ
125гр.масло
120гр.вода
1к.л.сол
1ч.ч с леко капаче брашно
3яйца

ЗА ПОРЪСВАНЕ
захар
прясно мляко
шоколад
канела

Кипнете водата в тенджерка,заедно с маслото и солта.Изсипете брашното на веднъж и разбъркайте с дървена лъжица,докато се получи хомогенна маса.Тестото става на топка и се отделя от съда.Отстранете от огъня и оставете да се охлади за около 5 минути.Добавете яйцата ,като непрекъснато разбърквате.Аз си помагам със приставка за пасиране на картофи и др.става по лесно и по бързо,отколкото да разбърквате с лъжица.
Прехвърлете тестото в шприц с къдрав накрайник.
В тиган или в малка тенджерка загрейте около 300 мл.олио.Шприцовайте дълги ивици и пържете до златисто.Ако ги оставите по бели ще бъдат меки,ако ги изпържите добре ще хрупкат много приятно.Може да си помагате с ножица,като режете ивичките.Ако има и кой да ви помогне в кухнята ;) :) :)..ще ви бъде много лесно.Един да шприцова a друг да реже и пържи.Изваждайте чуросите с решетъчна лъжица върху попивателна хартия.Оваляйте приготвените чуроси в захар.Може да ги потопите в шоколадова глазура или просто да си направите горещ шоколад.
Аз го приготвям,като кипна на котлона 400мл.прясно мляко,добавя и 100гр.шоколад и щипка канела.ако искате да е по гъст намалете количеството мляко.Е това е рецептата за домашни чуроси.Да ви е сладко!!!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...