.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

сряда, 18 април 2012 г.

ТАРТА С БАДЕМИ,АНАНАС И ОРЕХОВ ПЪЛНЕЖ

ТАРТА С БАДЕМИ,АНАНАС И ОРЕХОВ ПЪЛНЕЖ

Един чудесен сладкиш със хрупкава платка,печени бадеми,парченца ананас и мека орехова плънка.Много ароматен десерт със превъзходен вкус.

ПРОДУКТИ
2ч.ч.брашно
125гр.меко масло
1/2ч.ч.захар
1жълтъка
1бакплувер
1ч.л.бренди
ЗА ПЛЪНКАТА
2с.л.сладко от кайсии
50гр.печени белени бадеми
 100гр.нарязани парченца ананас
ЗА ОРЕХОВИЯ ПЪЛНЕЖ
150гр.смлени орехи
5с.л.захар
2белтъка
щипка лимонтозу

 В купа пресейте брашното заедно с бакпулвера.Направете кладенче и в него сипете меко масло,захарта,жълтъка и алкохола.Омесете продуктите до меко тесто.Завийте ги във стреч фолио и го приберете в хладилник за около 5 минути.
Разточете тестото на кръг и много леко го сложете във форма за пай или във кексова форма с махащо дъно.Притеснете леко с пръсти и оформете кората със лек борд.Надупчете кората тук там с вилица за да не се надуе прекалено много при печенето и да се обезформи.Изпечете платката в нагряна фурна на 200градуса за около 15 минути.Извадете платката от фурната и я оставете да се охлади.
Разбийте белтъците със 4/5с.л.захар и леко разбъркване добавете постепенно смлените орехи.
 Вече охладената платка намажете с 2с.л.кайсиено сладко и поръсете със цели белени печени бадеми.Наредете парченца ананас пресен или от консерва.Сипете ореховия пълнеж и леко загладете.





Допечете тартата в нагряна фурна на 180градуса за около 15/18 минути.
Извадете тартата от фурната и я оставете да се охлади.Намажете я със 1с.л.сладко от кайсии разредено със 1ч.л.портокалов сок.Украсете я със орехи,ананас,боровинки  и сметана.
Оставете тартата поне 2, 3 часа на хладно да се стегне и ..може да си я хапнете.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...