.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 3 април 2012 г.

КОЗУНАЧЕНО РУЛО С ЧЕРЕН ШОКОЛАД И ГРИЛЯЖ

КОЗУНАЧЕНО РУЛО С ЧЕРЕН ШОКОЛАД И ГРИЛЯЖ
 
Козуначено руло едно чудесно предложение за трапезата ви на Великден.Ухаещо на мляко,масло,яйца и шоколад.

Продукти за тестото
5яйца
150гр.захар
КОЗУНАЧЕНО РУЛО
1ванилия
кората на един лимон
1/2ч.л.сол
40гр.мая
200мл.прясно мляко
3с.л.олио
200гр.масло
брашно колкото поеме
за меко и гладко тесто
около 800грама

Продукти за плънката
200гр.течен шоколад
гриляж или захаросани ядки
100гр.стафиди

ЗА гриляжа
100гр.захар на кристали
100гр.едро смлени орехи

За намазване
1жълтък
1ч.л.прясно мляко
кристална захар
60гр.шоколад

В купа смесете маята,2с.л.захар,60мл.топло мляко и 3 с.л.брашно.Оставете закваската на топло за около 15 минути докато удвои обема си.Разбийте яйцата със останалата захар.
В голяма купа пресейте брашното и солта.Направете кладенче и в него сипете закваската,яйчената смес,ванилията,кората на един лимон,олиото и останалото мляко.Замесете меко и гладко тесто.Месете тестото за около 10 минути.Добавяйте постепенно,на порции нарязаното масло,като продължават да месите за още около 10 минути.Намажете тестото с разтопено масло,завийте го с чиста кърпа и го приберете на топло за около 2 часа докато удвои обема си.
КОЗУНАЧЕНО РУЛО
След като е удвоило обема си отново го премесете и го разделете на две.
Върху набрашнена повърхност разточете всяка част поотделно на тънка правоъгълна кора.
Намажете първата кора с шоколад и поръсете с начукан на ситно гриляж/или начукани захаросани ядки/ и стафиди предварително накиснати във някакъв алкохол.
КОЗУНАЧЕНО РУЛО
Завийте двата края на  към центъра на кората.Обърнете рулото и загънете двата края  към средата. Получава се малко руло.Поставете го във правоъгълна форма за кекс.Повторете същата процедура и с оформянето на другото руло.
Оставете рулата да удвоят обема си за около 2 часа.Намажете ги с разбит жълтък с 1ч.л.мляко и поръсете със захар на кристали.


Изпечете рулата в нагряна фурна на 180градуса за около 45минути,като 10/15минути преди да ги извадите от фурната ги покриете с алуминиево фолио за да не изгорят.Извадете ги оставете ги да се охладят и ги полейте тук там с разтопен шоколад и ги поръсете с гриляж.
 ГРИЛЯЖЪТ се приготвя като карамелизирате 100грама захар на кристали със 100гр.начукани орехи.След като се карамелизира,разтелете сместа върху готварска хартия.Оставете да истине покрийте го със хартия и кърпа и го наситнете със чукче.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...