.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 22 април 2012 г.

СЛАДКИШ С ШОКОЛАДОВ И ЛИМОНОВ КРЕМ

СЛАДКИШ С ШОКОЛАДОВ И ЛИМОНОВ КРЕМ

ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА
150гр.брашно
3с.л.какао
3яйца
1ч.ч.захар
2ванилии
1бакплувер
200мл.прясно мляко

ЗА ЛИМОНОВИЯ КРЕМ
сока на три лимона
1/2ч.ч.захар
2жълтъка
кората на 2лимона
3с.л.нишесте/лимоново
или натурално/
ЗА ШОКОЛАДОВИЯ КРЕМ
250гр.маскарпоне
200гр.бита сметана
1к.л.нес кафе
70гр.разтопен шоколад
 1ч.ч.захар
ЗА ГЛАЗУРАТА
100гр.черен шоколад
50мл.прясно мляко

Отделете белтъците от жълтъците.Разбийте белтъците със част от захарта и щипка лимонтозу.
В друга купа разбийте жълтъците с останалата захар.Прибавете млякото и последователно брашното размесено с бакплувера и какаото и ванилията.Смесете продуктите добре и със шпатула или дървена лъжица добавете на порции разбитите на сняг белтъци.Изпечете в намазана и набрашнена форма в нагряна фурна на 180 градуса.Около 40минути.Оставете блата да се охлади и го разрежете на две.

Лимоновия крем пригответе,като в тенджерка изсипете лимоновия сок и част от захарта.Кипнете сместа на котлона и оставете да се охлади.
Разбийте жълтъците със останалата захар,кората на лимоните,3с.л.нишесте и лимоновия сок.Загрейте сместа за крема на много слаб огън,като разбърквате непрекъснато.
Шоколадовия крем пригответе,като разтопите шоколада на водна баня.Оставете го да се охлади.Разбийте сметаната със захарта .В друга купа разбийте сиренето до пухкав крем и добавете към него разтопения шоколад.  и 1к.л.нес кафе.Със шпатула внимателно прибавете сметаната на малки порции,за да остане пухкав крема.
Оставете и двата крема да се стегнат.
Поставете единия блат в подходяща чиния.Може да го напоите леко със захарен сироп от 3части захар и 1част вода.Внимателно разпределете върху блата лимоновия крем.Върху лимоновия крем разпределете и шоколадовия крем.Поставете и втория блат и стегнете със обръч за торти.
Оставете сладкиша да се стегне в хладилник.Махнете обръча загладете отстрани,ако има излишен крем го махнете.Полейте сладкиша с разтопен на водна баня/ шоколад+50мл.прясно мляко/.Украсете със стружки от шоколад,сметана или плодове.
Оставете сладкиша за няколко часа и го разрежете по ваш избор на квадрати,на триъгълни парченца или правоъгълни парчета,както на вас ви харесва.
Желателно е сладкиша да се консумира на другия ден след като е приготвен.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...