.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 2 април 2012 г.

СЛАДКИ ИЗКУШЕНИЯ-СЛАДКИ С ФЪСТЪЦИ И СУСАМ

СЛАДКИ ИЗКУШЕНИЯ-СЛАДКИ С ФЪСТЪЦИ И СУСАМ

 Eдно вкусно предложение за почерпка или просто ей така  да зарадвате любимите си хора с една божествена наслада.Малки дребни но много приятни на вкус сладки с фъстъци и сусам.А ето и рецептата за тези малки бисерчета.

Продукти
125гр.меко масло
100гр.смлени фъстъци
100гр.печен смлян сусам
2яйца
100гр.пудра захар
1/2бакплувер
1ванилия
брашно колкото поеме
за меко и гладко тесто

пудра захар за овалване

От изброените продукти омесете меко и гладко тесто.Направете го на топка и го приберете в хладилник за около 15/20минути.Извадете го,разделете го на 3части за да ви е по лесно.Всяка част оформете на фитил и нарежете малки правоъгълничета,големи колкото голяма маслина.Подредете ги в тава с подслана готварска хартия и ги изпечете в нагряна фурна на 180градуса.Печете ги до много леко порозовяване.Извадете ги от фурната и ги оставете леко да се охладят.Оваляите ги в пудра захар още докато не са изстинали.

Може да направите сладките и по други начини,като разточите тестото върху леко набрашнена повърхност и изрежете с формички по ваш избор.
Сладките се съхраняват в затворена кутия.




2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...