.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 5 април 2012 г.

КЮФТЕНЦА С МОЦАРЕЛА И ШУНКА В ДОМАТЕН СОС

КЮФТЕНЦА С МОЦАРЕЛА И ШУНКА В ДОМАТЕН СОС

Продукти за кюфтенцата
500гр.кайма
1/2нарязана на ситно малка глава лук
3с.л.галета
1с.л.горчица
щипка къри
щипка кимион
щипка чубрица
сол,черен пипер

1/2 разбито яйце
1с.л.прясно мляко
магданоз накълцан

60гр.моцарела
60гр.шунка
олио за пържена

За соса
1консерва домати белени
1с.л.зехтин
1дафинов лист
сол,черен пипер
1/2глава лук
1скилидка чесън
зеленчуков бульон
магданоз
ситно нарязан пресен чесън

В купа сложете каймата и всички продукти необходими за кюфтенцата.Омесете добре каймата заедно с подправките.Нарежете моцарелата на кубчета.Шунката на лентички.Оформете кюфтенцата,като по средата слагате от моцарелата и шунката.Изпържете кюфтенцата в олио от всички страни до зачервяване.Извадете ги в чинийка с подслана  попивателна хартия.
Пригответе соса,като нарежете на ситно доматите,лука и 1скилидка чесън.През лятото доматите от консерва се заменят със пресни слънчеви доматки.В тиган с малко зехтин запържете леко лука и чесъна. Добавете доматите долейте малко бульон,посолете със сол и черен пипер.Добавете дафинов лист.Прибавете кюфтенцата в тигана,захлупете с капак и оставете ястието да покъкри на слаб огън за около 10/15минути до сгъстяване на соса.Поръсете готовото ястие със ситно нарязани пера на пресен чесън.
Сервираите ястието със зелена салата или някакъв вид паста.Аз ги сервирам със  талярини,които се приготвят като се сварят във вряща подсолена вода,изцеждат се от излишната вода и леко се разбъркват в нагрят тиган със зехтин или масло.Не им трябва нищо повече зехтина им е достатъчен.
Е на това много вкусно ястие му липсва само едно нещо.Хубаво леко изстудено червено вино.Да ви е сладко.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...