.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

петък, 6 април 2012 г.

ПИЛЕШКО ФИЛЕ С БАДЕМИ И СМЕТАНОВ СОС

ПИЛЕШКО ФИЛЕ С БАДЕМИ И СМЕТАНОВ СОС

Продукти
3бр.пилешки гърди
50гр.печени белени бадеми
1ч.ч.галета
2яйца
1ч.ч.брашно
сол,черен пипер
щипка индийско орехче
олио

за соса
1малка глава лук
1/2червена капия
100гр.гъби
4 с.л.сметана готварска
1/2ч.ч.бяло вино
1скилидка чесън
1/2сока на един лимон
зеленчуков бульон
магданоз

В купа сипете брашното.В втора разбийте яйцата. Начукайте печените бадеми и смесете в трета купа заедно с галетата.
Нарежете пилешките филета на тънки пържоли.Посолете ги със сол,черен пипер и щипка индийско орехче.Потопете пилешкото първо в брашно,после в разбити яйца и накрая оваляйте в сместа от галета и бадеми.Притиснете леко за да полепне добре панировката.Подредете филенцата в чиния и приберете в хладилник за да се стегне панировката.30 минути са достатъчни.
Загрейте тефлонов тиган със 3с.л.олио.Изпържете до златисто пилешките филета.Извадете ги върху чиния с постлана попивателна хартия.
Излейте излишната мазнина от тигана и запържете ситно нарязания лук,една цяла скилидка чесън,чушката нарязана на лентички и гъбите на филийки.Полейте зеленчуците със 1/2 ч.ч. бяло вино.След като заври соса прибавете 4с.л.сметана и 100мл.бульон и сока на половин лимон. Върнете филетата в тигана и посолете ястието.Оставете ястието да си покъкри на слаб огън като го разбърквате от време на време до сгъстяване на соса за около 10минути.Сервираите ястието топло.Поръсете със накълцан магданоз и поднесете със топла гарнитура от варени овкусени картофи със зехтин,копър и балсамов оцет или със зелена салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...